NHL-kiekkoa tänään: peräti kuusi ottelua erinomaiseen katseluaikaan

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Tänään penkkiurheilijalle on luvassa runsaasti herkkua. NHL:ssä pelataan runsaasti päiväpelejä, joka tarkoittaa erinomaista katseluaikaa suomalaiselle kiekkoyleisölle. Peräti kuusi matsia alkaa lauantai-illan puolella.

Iltaottelut voit katsoa alta. Yöllä alkaviin kiekkolähetyksiin pääset tutustumaan tästä.

20.00: Boston Bruins – Nashville Predators
20.00: Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets
21.00: Detroit Red Wings – Florida Panthers
23.00: Calgary Flames – St. Louis Blues
23.00: San Jose Sharks – Los Angeles Kings
23.00: Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens

 

Detroit – Florida: pantterit pelaavat jo pudotuspelejä

Florida Panthersista kaavailtiin pudotuspelijoukkuetta ennen kauden alkua. Vähintäänkin pantterit olivat asiantuntijoiden kaavailuissa viimeinen joukkue, joka ei aivan yllä pudotuspeleihin. Todellisuus on ollut paljon karumpaa.

Florida on itäisessä konferensissa toiseksi viimeisenä. Surkea sarjasijoitus juontaa juurensa vaikeasta kauden aloituksesta, jolloin etenkin maalivahtipeli oli isoissa vaikeuksissa. Nyt Florida on hieman piristynyt, ja joukkue onkin saanut kahmittua kuudesti pisteitä viimeisen kymmenen ottelun aikana.

Vastustaja Detroit Red Wings kisaa kissapaitojen kanssa samoista pudotuspelipaikoista. Jos Florida mielii kivuta pudotuspeleihin, juuri tällaiset ottelut sen täytyy pystyä voittamaan. Mikäli kausi jatkuu yskähdellen, ratkaisupelit jäävät nopeasti kauas horisonttiin. Joukkueen tavoitteet ovat paljon korkeammalla kuin, mitä nykyinen sarjasijoitus kertoo.

Floridan kohentuneiden otteiden taustalla on maalivahti Roberto Luongon lisäksi kapteeni Aleksander Barkov. Suomalaissentteri on tehnyt kauden 33 ottelussa tehot 15+18=33. Florida luottaa paljon Barkoviin, ja peliaikatilastoissa hän onkin koko NHL:n hyökkääjien kärkeä.

Floridan kahdessa viimeisimmässä voitossa Barkov on ollut isossa roolissa. Toronto Maple Leafsia vastaan hän taituroi uransa ensimmäisen hattutempun. Buffalo Sabresia vastaan puolestaan syntyivät tehot 1+1. Kapteenilta vaaditaan taatusti taas tehoja, mikäli Florida aikoo kaataa itäisen konferenssin kilpailijansa.