NHL-kiekkoa tänä iltana: Mikko Rantasen dominointi jatkuu?

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Mikko Rantanen pelaa monella tapaa ennätyksellistä kautta NHL:ssä. Koskaan ennen suomalaispelaaja ei ole johtanut maailman parhaan kiekkoliigan pistepörssiä niin pitkään kuin hän, ja pistetahti on poikkeuksellinen. Kauden 47 ottelussa hän on tehnyt 71 tehopistettä, miikä tarkoittaisi yli 120 tehopisteen kautta, mikäli tahti vain pysyy.

Tänään Rantasen otteita on mahdollista seurata suomalaisfanille ystävälliseen katseluaikaan. Coloradon ottelu Los Angeles Kingsia vastaan alkaa 22:00.

 

Joukkue ui syvissä vesissä

Hyvän alkukauden jälkeen Colorado on joutunut isoihin ongelmiin. Joulupyhien jälkeen joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi ottelua. Rantasen, Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin muodostama ykkösketju on pelannut tehokkaasti illasta toiseen, mutta se ei ole riittänyt voittoon. Ottelu NHL:n pohjamutiin kuuluvaa Los Angeles Kingsiä tarjoaa oivan mahdollisuuden kääntää kurssi.

Colorado on ottelusta toiseen hallinnut kenttätapahtumia ja vienyt laukaukset nimiinsä selvin lukemin. Alempia ketjuja vaivaa kuitenkin kova tehottomuus, eikä ratkaisijoita tunnu löytyvän ykkösketjun ulkopuolelta. Joukkue on täynnä hyviä kolmosketjun pelaajia, mutta tähtipelaajia ei hyökkäyksessä ole ykkösketjun ulkopuolella ainuttakaan. Rantasen ketjun lisäksi ainoastaan kaksi hyökkääjää on saanut 20 tehopisteen rajan rikki, vaikka kautta on takana 47 ottelun verran.

Toinen iso ongelma on ollut maalivahtipeli. Coloradolla on kaksi erinomaista torjujaa, kun joukkueessa pitkään pelannut Semjon Varlamov on pysynyt terveenä ja kesällä vahvistukseksi hankittiin vielä Philipp Grubauer Washington Capitalsista. Kaksikko ei kuitenkaan ole saanut viime aikoina rantapalloakaan kiinni ja usein maalivahtien torjuntaprosentti on jäänyt otteluissa alle kahdeksankymmenen.

Valmentaja Jared Bednarin takapuolen alla alkaa pikkuhiljaa polttelemaan. Mikäli joukkue ei tällä kaudella yllä pudotuspeleihin, potkut ovat enemmän kuin todennäköiset. Ratkaisupeleihin pääseminen on edelleen mahdollista, mutta kurssi täytyy saada kääntymään nopeasti. Sen tehdäkseen Coloradon täytyy pystyä voittamaan Los Angelesin tasoiset joukkueet.