NHL-kiekkoa tänä iltana: kentällä huikea määrä suomalaisväriä

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Tänään sunnuntaina TV:stä tulee suomalaiselle kiekkofanille harvinaisen miellyttävä ottelu. Vastakkain ovat kaksi niin kutsuttua suomalaisjoukkuetta, kun Carolina Hurricanes ja Nashville Predators ottavat toisistaan mittaa. Mikä parasta, matsi alkaa suomalaiselle katsojalle ystävälliseen aikaan kello 19:30.

Jäällä nähdään runsaasti suomalaisväriä. Kotijoukkue Carolinan kokoonpanossa tunnetusti viilettää suomalaistutkapari Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Lisäksi joukkueeseen on nostettu AHL:stä Saku Mäenalanen. Nashvillen nipusta löytyy puolestaan maalivahtikaksikko Pekka Rinne ja Juuse Saros. Hyökkäyksessä pelaa alempien ketjujen rouhija Miikka Salomäki.

 

Erilaisten käyrien kohtaaminen

Carolinassa ja Nashvillessa on paljon samaa. Kummankin joukkueen määrittävä elementti on laadukas puolustus. Erinomainen pakisto ei kuitenkaan ole tuonut Carolinassa samanlaista menestystä. Joukkue on kauden mittaan hallinnut otteluita useaan kertaan ja laukonut enemmän kuin yksikään muu joukkue, mutta maalit ovat jääneet puuttumaan.

Viime aikoina Carolinan käyrä on kuitenkin kääntynyt. Viimeisistä kymmenestä ottelusta joukkue on raapinut seitsemän voittoa. Tehottomuuskin alkaa olla takanapäin. Tämän vuoden kuudessa ottelussa on syntynyt 23 maalia, eli osumia on tullut melkein neljä ottelua kohden.

Nashvillen kuntokäyrä on puolestaan alavireinen. Pahin alamäki on kuitenkin takanapäin. Joulukuun loppupuoliskolla kantrikaupungin seura hävisi kuusi ottelua putkeen. Nyt asiat näyttävät jo valoisimmilta, ja joukkue on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan viisi.

Ottelusta voi odottaa tiukkaa kamppailua, vaikka näennäisesti ero sarjataulukossa onkin iso. Ottelun teemat tiivistyvät myös suomalaispelaajiin. Carolinan kuuma hyökkäys ottaa mittaa Nashvillen erinomaisesta puolustuksesta. Samaan tapaan Aho ja Teräväinen pääsevät testaamaan Nashvillen suomalaisvahteja.