NHL-kausi 2018-19: Tässä ovat Pohjois-Amerikan uudet suomalaisseurat

NHL alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 

TV-lähetykset: 
• Viaplay 
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Lue myös:
Patrik Laine peliyhtiöiden suosikki voittaamaan NHL:n maalipörssin

 

Anaheim Ducks ja Minnesota Wild olivat pitkään NHL:n suomalaisseurat. Pelaajaliikenteen takia kumpikin seura on menettänyt runsaasti sinivalkoista vertaa. Anaheimissa ei pelaa ainottakaan suomalaista, ja Minnesotassa jäljellä ovat vain Mikko Koivu ja Mikael Granlund.

Tilalle on noussut kaksi uutta suomalaisseuraa. Molempien aloituskokoonpanossa on oletettavasti runsaasti suomalaisverta.

 

Dallas Stars

Dallasissa on odotettu tulevaa NHL-kautta kuin kuuta nousevaa. Uusi valmentaja ja erityisesti Miro Heiskasen liittyminen joukkueen vahvuuteen ovat kasvattaneet menestystoiveita. Heiskasen lisäksi Dallasissa pelaavat Esa Lindell, Julius Honka ja Roope Hintz.

Näin puolet joukkueen puolustuksesta koostuu suomalaispakeista. Hongan pelipaikka tosin saattaa olla uhattuna, kun Dallas hankki Connor Carickin Torontosta.

Roope Hintz on Dallasin kakkoskierroksen varaus kesältä 2015. Hyökkääjää ei vielä odotettu NHL:ään, mutta hyvien harjoituskauden otteiden ansiosta Hintz raivasi itselleen paikan alemmista ketjuista. Viime kaudella hän pelasi AHL:ssä tehoin 20+15.

 

Montreal Canadiens

Viime kauden alussa Montrealissa oli ainoastaan yksi suomalainen: Artturi Lehkonen. Kanadalaisseura hankki kauden myötä Antti Niemen vahvistamaan maalivahtiosastoa, ja heikosti pärjännyt suomalaistorjuja löysi vireensä uudelleen.

Kesällä seura vielä varasi Jesperi Kotkaniemen varaustilaisuuden kolmantena pelaajana sekä hankki Joel Armian Winnipegistä. Kotkaniemestä on puhuttu paljon eikä ihme. Nuorukainen nappasi itselleen pelipaikan Pohjois-Amerikasta vastoin kaikkia odotuksia. Sentterin uskottiin pelaavan vielä yhden kauden Liigassa, mutta hyvät otteet palkittiin.

Armia puolestaan on yksi NHL:n aliarvostetuimmista suomalaisista. Hänestä ei koskaan tullut sellaista maalitykkiä kuin odotettiin, mutta sen sijaan Armiasta tuli erinomainen kolmosketjun hyökkääjä. Nyt Montrealissa hän saa enemmän vastuuta kuin Winnipegissä, joten tulostakin voi odottaa tulevan eri tavalla. Viime kaudella Armia ylsi tehoihin 12+17.