NHL-kausi 2018-19: Tässä ovat kesän suurimmat pelaajakaupat!

NHL alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 

TV-lähetykset: 
• Viaplay
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Sillä välin, kun kiekkofanit viettivät kesällä sapattia penkkiurheilun parista, NHL:n general managerit olivat täydessä työn touhussa. Kesän aikana tapahtui monia isoja pelaajakauppoja, joista jokaisen kiekkoniilon on hyvä olla kartalla. Niinpä ennen NHL-kauden alkua TVmatsit.com kasasi yhteen kaikki kesän isoimmat pelaajasiirrot.

 

Max Pacioretty, Montreal Canadiens ➡️ Vegas Golden Knights

Montreal laituri Max Pacioretty oli pitkään siirtohuhujen kohteena, kun jatkosopimusta ei tahtonut syntyä. Lopulta jenkkihyökkääjä löysi itselleen uuden kodin Nevadan aavikolta, kun hän siirtyi vaihtokaupassa Vegas Golden Knightsiin.

Montrealin suuntaan vaihdossa lähtivät Tomas Tatar, hyökkääjälupaus Nick Suzuki sekä toisen kierroksen varausvuoro. Pacioretty teki välittömästi jatkosopimuksen uuden seuransa kanssa. Kontrakti on voimassa kauteen 2022-23 asti ja oikeuttaa hyökkääjän seitsemän miljoonan dollarin vuosiansioihin.

 

Jeff Skinner, Carolina Hurricanes ➡️ Buffalo Sabres

Buffalo Sabres vahvisti kärkiketjujaan hankkimalla Jeff Skinnerin Carolina Hurricanesista. Laitahyökkääjä on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista, mutta on parhaimmillaan yksi liigan sulavimmin luistelevista pelaajista. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt tehot 33+21.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkasi joukko varausvuoroja. Carolina sai toisen kierroksen varausvuoron kesälle 2019 sekä kolmannen ja kuudennen kierroksen varausvuorot kesälle 2020.

Jeff Skinner valittiin aikanaan NHL:n vuoden tulokkaaksi.

 

Ryan O'Reilly, Buffalo Sabres ➡️ St. Louis Blues

Buffalo Sabres päätti antaa vaihtokaupassa yhden kärkihyökkääjistään St. Louis Bluesiin. Aikoinaan Colorado Avalanchesta kovalla hinnalla hankittu Ryan O'Reilly ehti kiekkoilla Buffalo-paidassa kolme kautta.

Tyhjin käsin Buffalon ei tarvinnut jäädä. Seura sai Bluesilta joukon kakkoskorin hyökkääjiä: Patrik Berglundin, Vladimir Sobotkan ja Tage Thompsonin. Lisäksi Buffalo sai ykköskierroksen varausvuoron ensi kesältä sekä kakkoskierroksen varausvuoron kesältä 2021. Hyökkääjähankinnalla puolestaan Bluesista tuli yksi eturivin kilpailija Stanley Cupista.

 

Mike Hoffman, Ottawa Senators ➡️ Florida Panthers

Maalitykki Mike Hoffman joutui kiusalliseen tilanteeseen, kun paljastui, että tämän tyttöystävää epäiltiin Erik Karlssonin vaimon nettikiusaamisesta. Niinpä Ottawa Senators kauppasi hyökkääjänsä pikimmiten. Ensin Hoffmanin osoite oli San Jose Sharks, mutta kalifornialaisseura siirsi maalipyssyn saman tien Floridaan.

Ottawa sai kaupassa Mikkel Bödkerin, puolustajalupaus Julius Bergmanin sekä kesän 2020 kuudennen kierroksen varausvuoron. Hintaa pidettiin syystäkin pienenä Hoffmanin kaltaisesta maalintekijästä. Florida joutui maksamaan San Joselle kolme varausvuoroa saadakseen Hoffmanin itselleen, joten kauppa oli erityisen tuottelias välikätenä toimineelle Sharksille.

 

Erik Karlsson, Ottawa Senators ➡️ San Jose Sharks

Ottawa jatkoi kaupantekoa San Josen kanssa myös myöhemmin kesällä. Tällä kertaa San Joseen lähti kaksinkertainen Norris-voittaja Erik Karlsson. Ettei Ottawalle kävisi yhtä nolosti kuin viimeksi, sopimukseen kirjattiin, ettei San Jose saisi vaihtaa Karlssonia takaisin itäiseen konferenssiin, tai se joutuisi antamaan Ottawalle ylimääräisen ykköskierroksen varausvuoron.

Hintaa voi jälleen pitää alhaisena.Tähtipuolustajastaan Ottawa sai joukon ehdollisia varausvuoroja sekä Chris Tierneyn, Rudolf Balcersin, Dylan DeMelon ja Josh Norrisin. Saaduista pelaajista kukaan ei ole NHL-kakkoskentällisen tasoa. Norris ja Balcers tosin ovat nuorempia lupauksia, mutta hekään eivät ole sieltä potentiaalisemmasta päästä.