NHL hylkäämässä vuosittaisen tähdistöottelunsa

Kauden 2016-17 All Star voittajajoukkueelle oli palkintona ei enempää tai vähempää kuin miljoona dollaria.

 

NHL havittelee kansainvälistä kasvua ja on valmis dramaattisiin ratkaisuihin. Liiga ja sen pelaajajärjestö NHLPA ovat keskustelleet perinteisen tähdistöottelun hylkäämisestä. Tähdistöottelun tilalla järjestettäisiin ottelutapahtuma Euroopassa, jonka tehtävänä olisi vahvistaa NHL:n brändiä Atlantin tällä puolella.

Mielenkiinto tähdistöottelua kohtaan on laskenut tasaisesti viime vuosina. Pelaajat kieltäytyvät kunniasta entistä useammin, eikä tapahtuma kiinnosta satunnaista seuraajaa enää samassa mittakaavassa kuin aiemmin. NHL on pienin lisäyksin yrittänyt pelastaa kausittaisen tapahtumansa. Ensin pelaajat valitsivat itse joukkueensa huutojako-tyyppisesti. Kaudella 2016-17 huutojaoista oli luovuttu, mutta divisioonat ottivat toisistaan mittaa kolme vastaan kolme -formaatissa.

https://www.youtube.com/watch?v=13oSo_1J_zk

Patrik Laine toi suomalaisväriä edelliseen tähdistöotteluun. Laine loisti muun muassa kovin laukaus -kilpailussa.

 

Tähdistöottelun hylkääminen ei ole NHL:n ensimmäinen askel kohti kansainvälistymistä. Harjoituskaudella NHL-kiekkoa pelattiin ensimmäistä kertaa Kiinassa. Vancouver Canucks ja Los Angeles Kings ottivat toisistaan mittaa Shangaissa. Suomessa maailman parasta kiekkoa ei tällä kaudella pääse katsomaan, mutta kovin kauas ei onneksi tarvitse lähteä, kun Ottawa Senators ja Colorado Avalanche kohtaavat toisensa Tukholman Globenissa marraskuussa.

Samaan aikaan NHL ei anna pelaajiensa osallistua olympialaisiin ja jättää näin suurimman kansainvälisen näyttämön kokonaan väliin.

NHL:n seuraavien päivien otteluohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Lue Lisää:

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.