NHL Global Series starttaa tänään: kumpi vie, Laine vai Barkov?

Global Series alkaa tänään kello 20.00.

Lue myös:
→ Kakkosyötötkin lasketaan – Barkovin pisteelle 30.00 megakerroin

 

NHL Global Series käynnistyy tänään Helsingissä. Kiekko tiputetaan jäähän kello 20.00 Hartwall Arenassa, kun Florida Panthers ja Winnipeg Jets ottavat toisistaan mittaa. Toisin kuin takavuosina Helsingissä pelatuissa NHL-otteluissa, nyt joukkueet taistelevat tosissaan sarjapisteistä, eikä kyse ole pelkistä harjoitusotteluista.

Florida ja Winnipeg kohtaavat Suomen maaperällä kahdesti. Huomenna perjantaina pelattava ottelu alkaa niin ikään ilta kahdeksalta.

Pudotuspeleihin tosissaan pyrkivä Florida on koko itäisen konferenssin viimeisenä. Winnipeg on tällä hetkellä pudotuspelipaikassa kiinni ja joukkue on voittanut 12 kamppailustaan seitsemän.

 

Frank J. Selke vai Maurice ”Rocket” Richard?

Ottelun kuumimmat suomalaisnimet ovat Aleksander Barkov ja Patrik Laine. Vaikka kaksikolla on vain kolme vuotta ikäeroa ja kumpikin on Tapparan kasvatti, ovat he pelaajatyypiltään täysin erilaisia.

Barkov pelaa kokonaisvaltaista peliä ja koko kaukalon mittaisesti. Florida-kapteenilla on erinomainen pelisilmä, pehmeät kädet ja terävä laukaus, mutta ennen kaikkea häntä arvostetaan erinomaisen puolustuspäänpelaamisensa ansiosta. Ennen kauden alkua Barkovia pidettiinkin yhtenä ennakkosuosikkina voittamaan parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke -trophy.

Laine puolestaan elää maailman luokan laukauksestaan. Synnynnäinen maalintekijä iskee suuren osan maaleistaan täsmälleen samasta paikasta ylivoimalla, kunhan joku vain tarjoilee lättyä lapaan. Vaikka vastassa on maailman parhaita puolustajia ja maalivahteja, maalitykin hirmupiiska on todella vaikea pelata pois peleistä. Samaan tapaan Aleksandr Ovetshkin on mättänyt maalejaan vuosien saatossa. Laineesta povattiinkin parhaan maalintekijän Maurice "Rocket" Richard -trophyn todennäköisintä voittajaa.

Suomalaistähtien kauden aloitukset ovat olleet niin ikään hyvin erilaiset. Barkov on johtanut joukkojaan ja tehnyt yhdeksässä ottelussa tehot 2+6. Patrik Laine on ollut isoissa vaikeuksissa ja ruoskinut itseään toistuvasti. 12 ottelussa laitahyökkääjä on pyssyttänyt laihat tehopisteet: 3+2.

Nähtäväksi jää, onnistuuko suomalaisyleisön edessä pelaaminen kääntämään Laineen synkän alkukauden, vai jatkaako Barkov kaksikosta vahvempana.