NHL-finaalit 2017: Pittsburgh – Nashville, otteluohjelma ja arviot

 

Kauden 2016-17 NHL-finaalit käynnistyvät tänä yönä, kun Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators kohtaavat PPG Point Arenalla. Menestyksellä mitattuna vastakkain on kaksi varsin erilaista organisaatiota. Sidney Crosby ja Evgeni Malkin ovat jo voittaneet Stanley Cupin kahdesti Penguinsin paidassa. Sen sijaan  1998 perustetulle Predatorsille finaalimatka on seuran ensimmäinen.
 

Tässä vaiheessa tiedetään, että suomalaispelaaja voittaa Stanley Cupin. Viime kaudella Penguinsin riveissä mestaruuden voittaneella puolustaja Olli Määtällä on mahdollisuus hankkia itselleen toinen sormus. Pekka Rinne on suurin syy siihen miksi Nashville on ylipäätänsä mukana finaaleissa. Kärppien kasvatti on lähellä valintaa pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, jos tenneseeläisjoukkue voittaa mestaruuden. Predatorsin hyökkääjän Miikka Salomäen rooli on kaventunut kauden edetessä, eikä maalivahti Juuse Saros ole vielä päässyt torjuntatöihin pudotuspeleissä.

 

Arvio finaalisarjasta
 

Pittsburgh vahvuudet ✅

Hyökkäys: Malkin (24 pistettä), Crosby (20) ja Phil Kessel (19) täyttävät kolme sijaa NHL:n pudotuspelien pistepörssin Top4:stä. Samojen mailataiturien ansiosta Penguinsin ylivoima on tehokasta, sillä keskimäärin yksi neljästä yrityksestä johtaa maaliin. Maalivahtipeli: 23-vuotias Matt Murray (.946) ja kokenut March-Andre Fleury (.924) muodostavat luotettavan maalivahtiparin.
 

Pittsburgh heikkoudet ❌

Puolustus: Ykköspakki Kris Letang ei pelaa tämän vuoden finaaleissa. Niskaleikkauksesta toipuva kanadalainen pelasi viime vuoden pudotuspeleissä yli 28 minuuttia ottelua kohden, eikä nykykalustosta löydy miehelle korvaajaa. Rasitus: Washington ja Ottawa pakottivat Penguinsin seitsemän ottelun sarjoihin. Matkalla finaaliin Pittsburgh on pelannut Nashvilleä kolme ottelua enemmän.

Nashville vahvuudet ✅

Puolustus: Predatorsilla on kaksi loistavaa pakkiparia. Ykkösessä Mattias Ekholm tasapainottaa sopivasti hyökkäysvapauksia ottavan P.K. Subbanin nousuja. Kakkosen Ryan Ellis ja Roman Josi pelaavat erinomaisesti molempiin suuntiin. Maalivahtipeli: 196-senttinen Pekka Rinne on rakentanut muurin Predatorsin maalin eteen.

Nashville heikkoudet ❌

Ratkaisijat: 22-vuotias Filip Forsberg saattaa joutua kantamaan liian suuren vastuun Predatorsin maalinteosta. Ruotsalainen on tehnyt pudotuspeleissä kahdeksan maalia, mutta sen jälkeen hyökkäyspään tehot ovat levänneet satunnaisten ratkaisijoiden harteilla. Ylivoima: 47 yritystä on tuottanut vain seitsämän osumaa. Pittsburghin ylivoima olisi tuottanut samalla määrällä ylivoimatilanteita lähes 12 maalia. 

Vedonlyönti

Luvassa on tiukka ottelusarja, joka voi hyvinkin venyä game seveniin. Vedonlyöntiyhtiö Betsafen arvioissa Pittsburgh on suosikki kertoimella 1.65, mikä tarkoittaa, että toimisto on laskenut Penguinsin mestaruuden todennäköisyydeksi noin 60 %. TVmatsit ennustaa Nashvillen voittavan sarjan 4-3.
 

Finaalit TV:ssä

Viasat sekä Viaplay välittävät NHL-finaalit suorana suomalaiskoteihin. Atlantin väärällä puolella finaalien seuraamista haittaa otteluiden myöhäinen alkamisaika, sillä sarjan jokainen matsi käynnistyy Suomen aikaan 03:00 aamuyöllä. 

 

NHL finaalien 2017 otteluohjelma: 

Tiistai 30.5. 03:00 Pittsburgh – Nashville

Torstai 1.6. 03:00 Pittsburgh – Nashville

Sunnuntai 4.6. 03:00 Nashville – Pittsburgh

Tiistai 6.6. 03:00 Nashville – Pittsburgh

Perjantai 9.6. 03:00 Pittsburgh – Nashville (tarvittaessa)

Maanantai 12.6. 03:00 Nashville – Pittsburgh (tarvittaessa)

Keskiviikko 14.6. 03:00 Pittsburgh – Nashville (tarvittaessa)

Otteluiden kanavapaikat Viasatilla näet kätevästi Urheilun TV-oppaastamme.
 

Lue myös: