NHL:ää parhaaseen katseluaikaan: Patrik Laine vastaan Mikael Granlund

Minnesota Wild vs Winnipeg Jets tänään kello 23.00. Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Katso myös:
→ Tulevat jääkiekon TV-lähetykset

Yhdysvalloissa vietetään kiitospäiväviikonloppua. Vaikkei juhlapyhä täällä Pohjolassa mitään tarkoitakaan, on meilläkin aihetta kiitokseen. Nimittäin juhlapäivä tarkoittaa sitä, että kiekko-ottelut pelataan normaalia aiemmin, suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan.

NHL-kierroksen herkullisin ottelu on Minnesota Wildin ja Winnipeg Jetsin välinen kamppailu, joka alkaa 23.00. Ottelussa pelaa runsaasti suomalaisosaamista, mutta sen lisäksi vastakkain ovat kaksi erittäin kovatasoista joukkuetta. Minnesota ja Winnipeg pelaavat samassa divisioonassa, joten sarjapisteiden merkitys korostuu entisestään.
 

Namupassit vai tulinen onetimer?

Ottelussa toisensa kohtaa suomalainen tähtipari, jotka eivät voisi olla pelityyleiltään paljoa kauempaa toisistaan. Mikael Granlund pelaa tunnollisesti kumpaankin suuntaan ja jakaa ennemmin lättyjä ketjukavereille kuin yrittäisi laukoa itse. Nimenomaan pienikokoisen suomalaisen puolustuspään peliä kannattaa seurata suurennuslasin kanssa. Minnesota-fanit pitävät Granlundia yhtenä NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä eivätkä syyttä.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine puolestaan on tunnettu maailmanluokan laukauksestaan. Lainetta ei välillä näy kentällä juuri ollenkaan, mutta ylivoimien aikana hirmuinen ruoska heiluu ja tuloksena onkin hattutemppu. Usein suomalaissnaipperi saa kovaa kritiikkiä hitaasta luistelustaan, joten TV-katsojan kannattaakin kiinnittää huomiota Laineen tikkaaviin jalkoihin. Hän on huomattavasti nopeampi kuin voisi ajatella.

Hyökkääjäkaksikko on myös hyvin erilaisissa rooleissa omissa joukkueissaan. Granlund on Minnesotan hyökkäyksen ykkösmoottori, ja jos hänen pelinsä ei kulje, maalit jäävät vähiin. Hyökkääjä on tähän mennessä vastaamaan huutoon ja on pelannut piste per peli tahdissa tehoin 10+12.

Laine puolestaan pelaa Winnipegin laadukkaassa hyökkäyksessä isompien nimien varjossa. Päävastuun maalinteosta kantavat Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen kaltaiset nimet, kun taas suomalaistykiltä odotetaan tulosta ennen kaikkea ylivoimalla. Nihkeän alkukauden jälkeen Laine on löytänyt maalivireensä ja tehoja on kasassa kelvollisesti: 13+3.

Huomionarvoista on, että Laineella on tilillään vain yksi maali enemmän kuin Granlundilla, joka on jäänyt Suomessa pienoiseen mediapimentöön. Tätä ei olisi kukaan uskonut kevään 2011 jälkeen.