NFL:n Villi kortti -kierros: Neljä herkullista ottelua viikonlopun iloksi

6.1.-7.1. NFL Wild Card -kierros @ Viasat, Viaplay ja NFL Game Pass 

NFL Game Pass tarjoaa kaikki pudotuspeliottelut, NFL Draftin ja loppukauden muun sisällön 51,99 eurolla. 

 

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pudotuspelit alkavat tänä viikonloppuna Wild Card -kierroksella. Viikonlopun aikana kummankin konferenssin kaksi heikointa divisioonavoittajaa kohtaavat villillä kortilla playoffeihin selvinneet joukkueet kotonaan. Pudotuspeliherkkua on siis tarjolla neljän ottelun verran. 

 

La klo 23:35: Kansas City Chiefs – Tennessee Titans

Ensimmäisessä Wild Card -ottelussa Tennessee Titans matkustaa Kansas City Chiefsin vieraaksi Arrowhead Stadiumille myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa. 

Titans selvisi pudotuspeleihin ensi kertaa kymmeneen vuoteen – pitkälti NFL:n helpoimman ohjelman ansiosta. Kansas Citylle pudotuspelipaikka on jo neljäs viiden kauden sisällä. 

Chiefsin runkosarja oli käsittämätöntä vuoristorataa. Andy Reidin luotsaama ryhmä aloitti syksyn tulikuumana voittamalla viisi ensimmäistä otteluaan. Putken aikana Kansas City kaatoi molemmat konferenssiykköset eli New Englandin ja Philadelphian. 

Voittoputken jälkeen Chiefs voitti seitsemästä seuraavasta ottelustaan vain yhden, jonka jälkeen joukkue päätti kauden neljään peräkkäiseen voittoon. 

https://www.youtube.com/watch?v=QVJoWN86llg

Marcus Peters on napannut lyhyellä NFL-urallaan jo 19 syötönkatkoa.

 

Chiefsin hyökkäys on Titansia räjähtävämpi ja lisäksi Marcus Petersin kaltaiset pallohaukat puolustuksessa ovat Titans-QB:n Marcus Mariota painajaisia. Tennesseen voitto olisi kierroksen suurin yllätys riippumatta siitä, miten muissa otteluissa käy.

 

Su klo 3:15: LA Rams – Atlanta Falcons

Suomen aikaa lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä Atlanta Falcons matkustaa Los Angelesiin kauden sensaatiojoukkue Ramsin vieraaksi. Viime kaudella Falcons teki runkosarjassa yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin Rams, mutta tällä kaudella Losin Pässit olivat yllättäen koko liigan tehokkain hyökkäys 478 pisteellä.

Ramsin nuori päävalmentaja Sean McVay on onnistunut luomaan Jared Goffista monien yllätykseksi kelpo pelinrakentajan. Myös keskushyökkääjä Todd Gurley on kuin uudesti syntynyt ja sijoittunee peräti toiseksi MVP-äänestyksessä heti Tom Bradyn jälkeen. 

Rams on nuorekas ja raikas joukkue, jonka taakse ovat kääntyneet monet puolueettomatkin jenkkifutiksen ystävät. 

Super Bowlista tappio niskassaan poistuvat joukkueet kärsivät usein niin sanotusta Super Bowl -krapulasta ja Falconskaan ei ole ilman päänsärkyä tästä kaudesta selvinnyt. 

Atlanta onnistui kuitenkin kampeamaan itsensä pudotuspeleihin ja on erittäin vaarallinen vastustaja kenelle tahansa. Ryhmän runko on sama kuin viime kaudellakin, joten potentiaalia vierasvoittoon on. 

 

Su klo 20:00: Jacksonville Jaguars – Buffalo Bills

Harva uskoi kauden alkaessa, että vuosia NFL:n pohjasakkaan kuuluneet Jacksonville ja Buffalo kohtaisivat pudotuspeleissä. Bills ei ole nähnyt pudotuspelien kirkkaita valoja sitten vuoden 1999 ja Jaguars ei ollut voittanut kuutta tai useampaa peliä kaudessa sitten vuoden 2010. 

Moni ei uskonut Billsin pudotuspelipaikkaan vielä viime viikollakaan, mutta Bengalsin yllätysvoitto Ravensista mahdollisesti Buffalon Floridan reissun. Bills on tunnettu fanaattisista kannattajistaan ja äänekkäät vieraskannattajat voivat olla joukkueelle todellinen ässä hihassa. 

https://www.youtube.com/watch?v=b–EUWKyE0A

Playoff-paikka sai Bills fanit sekoamaan.

 

Tähti-RB LeSean McCoyn pelikunto iso huolenaihe, mutta viimeisimpien tietojen mukaan ”Shady” pystynee pelaamaan sunnuntaina. 

Pystyi McCoy pelaamaan tai ei, Billsin pisteiden teko lienee sunnuntaina vaikeaa. Jacksonvillen puolustus on aivan NFL:n terävintä kärkeä kokeneen 132-kiloisen linjamies Calais Campbellin johdolla. 

Pelinrakenta Blake Bortles on tehnyt tällä kaudella aiempaa vähemmän virheitä – Jagseille on riittänyt, ettei Bortles ammu itseään jalkaan ja antaa puolustuksen sekä keskushyökkääjä Leonard Fournetten voittaa pelit. Sama resepti pitäisi toimia myös pudotuspeleissä.

 

Su klo 23:40: New Orleans Saints – Carolina Panthers

Wild Card -kierros huipentuu NFL South -divisioonan kestomenestyjien – Carolinan ja New Orleansin – kohtaamiseen. Kahdessa runkosarjan kohtaamisessa Saints oli vahvempi 21 ja 10 pisteen erolla ja lähtee ansaitusti ennakkosuosikkina otteluun.

New Orleansin mielenkiintoisin pelaaja on tulokas-RB Alvin Kamara, joka on viime viikkoina vaikuttanut suorastaan pysäyttämättömältä. Kokeneempi keskushyökkääjä Mark Ingram tarjoaa tulitukea Kamaralle unohtamatta elävää legendaa, pelinrakentaja Drew Breesiä. 

https://www.youtube.com/watch?v=Xzd0x5o3jUY

Vinkki Falcons-puolustukselle: Älkää päästäkö Alvin Kamaraa karkuun.

 

Toisin kuin monena vuonna aikaisemmin, nyt myös Saintsin puolustus on laadukas. Vielä kun muistetaan, että Ramsin voittaessa oman ottelunsa, Saints-Falcons ottelun voittaja pääsee siipirikkoisen Philadelphian vieraaksi ensi viikolla, edes New Orleansin Super Bowl-matka ei olisi valtava yllätys.

Carolinan toiveet lepäävät pitkälti pelinrakentaja Cam Newtonin leveillä hartioilla. Newton on parhaimmillaan pelaaja, joka pystyy dominoimaan mitä tahansa ottelua, mutta epätasaisuus vaivaa yhä vuoden 2011 ykkösvarausta. 

Esimerkiksi runkosarjan viimeisellä kierroksella Newton oli todella vaisu Falconsin vieraana. Panthers tarvitsee pelinrakentajaltaan huippuottelun tai kausi päättyy sunnuntaina. 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.