Missä Neymar pelaa syksyllä 2019 – kolme vaihtoehtoa

Missä neymar pelaa

Kun kaikki oli vielä hyvin. PSG:n fanit ovat saaneet tarpeekseen Neymarista.

 

Neymar haluaa pois Paris St. Germainista – se on varmaa. Maailman kallein futaaja on treenannut yksin viimeiset pari viikkoa, eikä kuulu juuri nyt valmentaja Thomas Tuchelin suunnitelmiin. Saksalainen ei ole löytänyt Nyemarille käyttöä kauden ensimmäisissä sarjapeleissä Nimesiä ja Rennesiä vastaan. Sen jälkeen, kun Valioliigan siirtoikkuna sulkeutui pari viikkoa sitten, jäi Neymarille kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa – Barcelona, Real Madrid ja Juventus.  

Barcelona 

Jos Neymar liikahtaa PSG:stä, on ex-joukkue Barcelona todennäköisin osoite. Syy siihen miksi katalonialaisseura on paalupaikalla, on se, että Neymar haluaa itse palata Barcelonaan. Nykyisellään Neymar tienaa vuodessa 37 miljoonaa euroa puhtaana käteen, mutta pelaaja on valmis leikkaamaan palkkaansa jopa 15 miljoonalla saadakseen siirron läpi.  

PSG maksoi Neymarista Barcelonalle kaksi vuotta sitten 222 miljoonaa euroa, eikä pariisilaisseuralle 58 ottelussa 51 maalia viimeistelleen 27-vuotiaan pelaajan arvo ole ainakaan merkittävästi laskenut edellisestä siirrosta. Barcelonalla ei pysty maksamaan kauppasummaa käteisellä, joten kysymykseen tulee vain lainasopimus tai kauppa, jossa osa siirtokorvauksesta maksetaan pelaajina. Lainassopimuksen puolesta puhuu se, että katalonialaisseuran tarjoamat Philippe Coutinho ja Ivan Rakitic eivät ole kiinnostaneet PSG:tä. Aiemmin tällä viikolla uutisoitu Coutinhon laina Bayern Müncheniin kevensi Barcelonan palkkakuluja 13,5 miljoonalla, minkä lisäksi joukkue kuittaa 8,5 miljoonan vuokraa pelaajasta. 
 

Real Madrid 

Siinä missä PSG:n ja Barcelonan välit ovat jäätävän huonot, on Real Madridin ja PSG:n suhde kunnossa. Pariisilaisten puolesta Neymar saisikin mielummin siirtyä Madridiin kuin Barcelonaan. Suoran kaupan esteenä on jälleen raha, sillä Real Madridin kassasta ei löydy vaadittavaa summaa. Madridilla on sen sijaan pelaajia, jotka PSG olisi valmis hyväksymään osana kauppaa. Keskuspuolustaja Raphael Varane sekä 19-vuotias Vicinius Jr. kiinnostavat pariisilaisia, mutta toistaiseksi Madridissa ei ole ollut halukkuutta luopua kaksikosta.   

Real Madrid maksoi aiemmin kesällä 100 miljoonaa Eden Hazardista, joten Zinedine Zidanelle ei ole juuri nyt pakottavaa tarvetta hankkia toista vasemmalla laidalla viihtyvää hyökkääjää. Neymaria enemmän Zidanea kiinnosta PSG:ssä vasta 20-vuotias hyökkääjä Kylian Mbappe, jonka siirtoa Madridiin saattaisi tapahtua ensi kesällä.  

Juventus 

Espanjalaislehtien mukaan Juventus on espanjalaisjättien lisäksi mukana kilpailussa Neymarin pelioikeuksista. Torinolaisseuran uskotaan olevan valmist tarjoamaan vaihtokaupassa Pablo Dybalan sekä merkittävän summan rahaa. Chelseasta Juventukseen Maurizio Sarrin suunnitelmiin huonosti istuva Dybala oli jo lähellä siirtyä 86 miljoonalla Tottenhamiin Valioliigan siirtoikkunan viimeisenä päivänä, mutta siirto kariutui argentiinalaisen haluttomuuteen siirtyä lontoolaisseuraan.

Tehdäkseen tilaa Neymarille Juventus olisi valmis myymään Mario Mandzukicin, Blaise Matuidin sekä Daniele Ruganin. Juventus on voittanut Italian mestaruuden ennätykselliset 35 kertaa, mutta seura ei ole onnistunut voittamaan Mestarien liigaa sitten kauden 1995/96. Viime kaudella torinolaisseura antoi näytteen kunnianhimostaan hankkimalla Cristiano Ronaldon Real Madridista 117 miljoonalla eurolla. Nyemarin hankkiminen Allianz Stadiumille saattaisi vihdoin tuoda Mestarien liigan voiton 24 vuoden odotuksen jälkeen.