NBA:n playoffit käyntiin lauantaina – kaikkiin peleihin ilmainen striimi

Damian Lillard ja Anthony Davis kohtaavat NBA:n pudotuspelin avauskierroksella

Koripalloliiga NBA:n pudotuspelit polkaistaan käyntiin lauantai-iltana, kun hallitseva mestari Golden State Warriors saa vieraakseen San Antonio Spursin. TVmatsit.com arvioi tässä jutussa ensimmäiset neljä playoff-paria ennen sarjojen alkua.

TV-katsoja pääsee seuraamaan NBA:n pudotuspelejä suoratoistopalvelu Ruutu+ välityksellä. Ruutu esittää viidestä kuuteen ottelua viikossa. Viikonloppuisin Ruutu näyttää Suomen aikaa myöhäisillassa alkavat ottelut. Vedonlyöntiyhtiö Betsafe tarjoaa asiakkailleen ilmaisen striimin kaikkiin NBA:n pudotuspeliotteluihin. Lue lisää täältä.
 

Ruudun ilmaisen 60 päivän tutustumisedun voi käyttää tästä linkistä

Ensimmäiset ottelut: 

La 22:00 Golden State – San Antonio; Ruutu+
Su 00:30 Toronto – Washington
Su 03:00 Philadlephia – Miamii 
Su 05:30 Portland – New Orleans  
 

Golden State Warriors (2) – San Antonio Spurs (7)

Viime kaudella Golden State Warriors oli tyrmäävän ylivoimainen playoffseissa swiipaten kolme ensimmäistä ottelusarjaa puhtaasti 4-0 ja finaalisarjan Clevelandia vastaan 4-1. Tänä keväänä Warriorsilta tuskin nähdään yhtä suvereenia suoritusta, sillä joukkueen ykköstakamies Stephen Curry on edelleen sivussa pelikentiltä. Viimeisimmän tiedon mukaan polvivammasta kärsivä NBA:n kaksinkertainen MVP yrittäisi palata tositoimiin pudotuspelien kakkoskierrokselle.

Vaikka Curry ei pelaisi, on Golden State edelleen suosikki ikääntyvää San Antoniota vastaan. Monipuolisen Kawhi Leonardin ollessa todennäköisesti sivussa on Spurs turhan riippuvainen 25.7 pisteen keskiarvolla pelaavan LaMarcus Aldridgen onnistumisista. San Antonio ja Golden State kohtasivat viime keväänä Konferenssifinaalissa, joka latistui varsin tylsäksi Leonardin loukattua nilkkansa avausottelussa. Sen jälkeen Spursilla oli vaikeuksia keksiä muita hyökkäyspään ratkaisuja kuin pelata pallo Aldridgelle korin alle, mikä johti osaltaan siihen, että Warriors voitti sarjan suoraan neljässä ottelussa keskimäärin 16 pisteen marginaalilla.  

San Antonion puolustuksen pitää toimia, koska korintekokilpailussa joukkue ei pärjää 113.5 pisteen keskiarvolla pelaavaa Golden Statea vastaan. Runkosarjassa Spurs oli Utah Jazz ohella ainoa joukkue, jota vastaan tehtiin alle sata pistettä (99.8) per peli.

Steph Curryn lisäksi Kevin Durant, Klay Thompson ja Draymond Green ovat kärsineet tänä keväänä loukkaantumista, joten Golden State ei välttämättä ole aivan parhaimmillaan San Antoniota vastaan. Siitä huolimatta sarja katkeaa neljässä tai viidessä pelissä. Golden State jatkoon 4-1.

 

Toronto Raptors (2) – Washington Wizards (7)

Idän ykkösen ja kasin kohtaamisesta voi kehkeytyä odotettua tasaisempi sarja. Runkosarjan perusteella 59 voittoa kerännyt Toronto oli NBA:n toiseksi paras joukkue heti Houstonin jälkeen, kun taas puolet kaudesta ilman ykköspelintekijä John Wallia pärjänneelle Wizardsille kertyi voittoja vain 43.

Raptorsia pidetään pudotuspelien alisuorittajana, joten Kyle Lowryn ja DeMar DeRozanin johtamalla ryhmällä on tänä keväänä todistettavaa. Viime keväänä Toronto ei pystynyt tarjoamaan minkäänlaista vastusta Clevelandille playoffien toisella kierroksella, vaikka joukkueet olivat saalistaneet yhtä paljon voittoja runkosarjassa.

Toronton ja Washingtonin sarjassa avausottelu on tavallista tärkeämpi, koska Raptors on hävinnyt pudotuspelisarjan avauksen jo kymmenen kertaa putkeen. Surkea rekordi on jo muodostunut naurunaiheeksi ja sen jatkuminen söisi Toronton itseluottamusta. Raptors on ollut vahva kotonaan Air Canada Centerissä (34-7), joten sen pitäisi pystyä päättämään masentava avausotteluiden sarja. Fred VanVleetin johtama  kakkosviisikko antaa Raptorsille edun. Toronto jatkoon voitoin 4-2.

 

Pudotuspelikaavio

Philadelphia 76ers (3) – Miami Heat (6)

Kuusi vuotta sitten edellisen kerran pudotuspeleihin osallistunut Philadelphia 76ers lähtee playoff-kevääseen NBA:n kuumpimana joukkueena voitettuaan 16 edellistä otteluaan.

Philadelphian tähtisentteri Joel Embiid missaa varmuudella ainakin sarjan ensimmäisen kohtaamisen, joten Miami hallinnee korin alustaa Hassan Whitesiden sekä tulokas Bam Adebayon johdolla. Twitterissä toisiaan nokitelleiden Embiidin ja Whitesiden kohtaamisesta voidaan odottaa tulista, kun Philadelphian jättiläinen vihdoin saadaan vihdoin parketille.

Vuoden tulokkaan palkinnon todennäköisesti voittava takamies Ben Simmons on Philadelphian tärkein pelaaja Embiidin ollessa sivussa. Simmons on kaikessa muussa todella hyvä paitsi kaukoheitoissa, minkä Miamin mestarivalmentaja Erik Spoestra huomioi puolustussuunnitelmassaan.

76ers pelaa parhaimmillaan hätkähdyttävän tehokasta koripalloa, mutta huolimattomuus ja toistuvat pallonmenetykset voivat yht’äkkiä romuttaa nuoren joukkueen pelin. Miamin kapellimestari Goran Dragic puolestaan sortuu harvoin höntyilyyn. Philadelphia jatkoon 4-3.

 

Portland Trail Blazers (3) – New Orleans Pelicans (6)

Portlandin ja New Orleansin sarjassa nähdään kahden NBA:n MVP-ehdokkaan kamppailu, kun Damian Lillard ja Anthony Davis mittaavat taitonsa. Suoranaista painia starojen välillä tuskin nähdään, sillä 211-senttinen Davis ja 190-senttinen Lillard harvoin puolustavat toisiaan.

Vasta NBA:n päätöskierroksella lopullisen muotonsa saaneen Läntisen konferenssin tasaisuudesta kertoo paljon se, että yhden ottelun runkosarjassa New Orleansia enemmän voittanut Portland sai kotiedun kolmanneksi parhaana joukkueena, kun Pelicansin oli tyytyminen kuudenteen sijaan. 

New Orleans olisi saattanut nousta varteenotettavaksi haastajaksi NBA:n mestaruustaistelussa, jos sentteri DeMarcus Cousinsin kausi ei olisi päättynyt tammikuussa loukkaantumiseen. Chicagosta hankittu Nikola Mirotic on auttanut Pelicansin pudotuspeleihin, mutta ei pysty täyttämään 130-kiloisen Cousinsin jättämää aukkoa korinaluspainissa.

Portland on tässä sarjassa suosikki, mutta Anthony Davisilla on potentiaali kääntää sarja Pelicansille. Isoksi mieheksi sulavasti ja laajalla säteellä operoivan Davis liike tuottaa Portlandin sentteri Jusuf Nurkicille ongelmia, joten suuri osa puolustusvastuusta lankeaa Al-Farouq Aminulle. Portland jatkoon 4-3

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.