NBA:n finaalit starttaa ensi yönä!

NBA finaalit vedonlyönti 2017-18

Perjantai 1.6. aamuyö klo 04:00 NBA:n 1. finaali Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 

• TV-lähetys: Ruutu+ 
• Ilmainen live stream: Betsafe

 

Onko Clevelandilla mitään mahdollisuuksia?

Torstain ja perjantain välisenä yönä alkavasta NBA:n finaalisarjasta uhkaa tulla läpihuutojuttu. Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers ottavat finaaleissa toisistaan mittaa jo neljättä kertaa peräkkäin, mutta tällä kaudella joukkueiden välinen tasoero vaikuttaa ennakkoon pelottavan suurelta.

Viime kevään pudotuspeleissä Golden Staten ylivoima paljastui vasta finaaleissa, jotka Warriors kuittasi nimiinsä viidessä ottelussa. Kauden 2016-17 playoffeissa Cavaliers jyräsi Idän kaaviosta finaaliin saldolla 12-1, kun tämän vuoden rekordi on 12-6. Bostonin loukkaantumisten ansiosta finaalipolku idästä ei ole muuttunut viime kaudesta juurikaan kivikkoisemmaksi, vaan Cavaliers on yksinkertaisesti joukkueena heikompi ja entistä riippuvaisempi LeBron Jamesista. 

1. NBA-finaalin kertoimia

Pitkäveto, Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 
• Veikkaus: 1,06 – 7,20
• Betsafe:  1,09 – 7,70
Kokonaispisteet, raja 214,5 pistettä
• Over 214,5 – kerroin 1,90
• Under 214,5 – kerroin 1,92
Tasoitus +/- 13 pistettä
• tasoitus Clevaland +13  – kerroin 1,91
• tasoitus Golden State -13 – kerroin 1,91
Pelin ensimmäisen 3. pisteen kori
• Stephen Curry – 5.00
• Klay Thompson – 5.00
• Kevin Durant – 6.00

Oheiset NBA-kohteet ja kertoimet ovat Betsafen esimerkkikohteita. Lisää Betsafen NBA-kohteita löydät tätä kautta.

 

 

Miksi Cavaliers on nyt huonompi?

Viimekesäinen Kyrie Irvingin treidi meni Clevelandin kannalta niin sanotusti etelään. Boston antoi 25-vuotiaasta Irvingistä vaihtokaupassa lonkkavaivaisen Isaiah Thomasin sekä Jae Crowderin, joista kumpikaan ei enää pelaa Cavaliersissa. Irvingissä Cleveland sen sijaan menetti pelaajan, joka pystyi ottamaan pelin haltuun silloin, kun LeBron James tarvitsi lepoa.

Tämän päivän Cavsissa lähes kaikki pelit kulkevat Jamesin kautta. Kolmoslingot J.R. Smith ja Kyle Korver eivät rakenna itse itselleen heittopaikkoja, vaan kaikki lähtee Jamesin liikkeestä ja sitä seuraavasta syötöstä.

Lukuunottamatta Toronto-sarjaa Clevelandin tähtikartiin kuuluva Kevin Love on ollut vaisu tämän kauden pudotuspeleissä. Vuodessa vain 1,5 miljoonaa taalaa ansaitseva veteraani Jeff Green saattaakin viedä 22,5 miljoonaa kuluvasta sesongista kuittaavaan Loven avausviisikon paikan, jos aivotärähdyksestä toipuva levypallorohmu ei nosta tasoaan.

Viime vuoden pudotuspeleissä Cavaliers teki Indianaa, Bostonia ja Torontoa vastaan keskimäärin 120.7 pistettä sataa pallonhallintaa kohden, mikä oli NBA:n ennätys 40 vuoteen. Kuluvalla kaudella tehokkuus täsmälleen samoja joukkueita vastaan jäi 107.1 pisteeseen. Vastaavasti Cavs ei ole puolustanut merkittävästi paremmin. Viime kaudella sillä tehtiin 108.3 pistettä per sata pallonhallintaa, kun nyt oma sukka savuaa 105.9 pisteen edestä. 

Clevelandin tehtyjen ja päästettyjen pisteiden suhde on vain 1.2, mikä on huonoin noteeraus sitten vuoden 2003, jolloin NBA:n pudotuspeleissä siirryttiin paras seitsemästä sarjoihin.    

 

Onko Golden Statella heikkouksia?

Vaikka Golden State Warriors ei olekaan ollut pudotuspeleissä aivan yhtä ylivoimainen kuin viime kaudella, on se aivan valtava suosikki voittamaan loppuottelusarjan. Useat loukkaantumiset rikkoivat Warriorsin runkosarjan, mutta finaaleja joukkue alkaa päästä vähitellen täyteen iskuun.

Laitahyökkääjä Andre Iguodalan loukkaantuminen lienee valmentaja Steve Kerrin ainoa oikea huolenaihe. Monipuolinen veteraani on ollut aiemmissa finaaleissa Clevelandia vastaan avainroolissa puolustaessaan LeBron Jamesia. Vuoden 2015 sarjassa Iguadala palkittiin finaalien arvokkaimpana pelaajana puolustuspelaamisensa ansiosta.

Tilastollisesti Cavaliers teki viime vuoden finaaleissa 130 pistettä per 100 pallonhallintaa silloin, kun Warriorsin pitkäkätinen Kevin Durant toimi Jamesin ensisijaisena päällystakkina. Clevelandin hyökkäystehokkuus laski 116 pisteeseen Iguadalan vartioidessa NBA:n parasta pelaajaa.

Bostonia vastaan James ahersi seiska pelissä täydet 48 minuuttia. Vaikka James on teräksissä kunnossa, täytyy kunkun huilata toisessa päässä kenttää. Todennäköisesti Warriorsin pyrkii hyödyntämään Jamesin laiskaa puolustamista luomalla tilanteita, joissa saa vastaansa pudotuspeleissä 29 pisteen keskiarvolla pelaavan Kevin Durantin.
 

TVmatsien arvio sarjasta

LeBron James on hinannut lähes yksin joukkueensa finaaleihin. Kuninkaan bensa saattaa olla lopussa tärkeimpien pelian alkaessa, vaikka otteluiden välissä on aina kolme vuorokautta. 2016-17 finaaleissa James uurasti jo triplatuplan keskiarvolla, eikä sekään riittänyt kuin yhteen voittoon viidessä pelissä. Vammoista kärsinyt Steph Curry on vertymässä omalle tasolleen, joten Warriors on ehdottomasti vaarallisempi joukkue nyt kuin playoffien alussa. Golden State voittaa suoraan 4-0. Cavs voi viedä viime kauden tavoin ensimmäisen kotiottelunsa, jolloin 4-1. 
 

NBA:n finaalit 2017-18 ohjelma

Perjantai 1.6. klo 04:00 Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 
Maanantai 4.6. klo 03:00 Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers
Torstai 7.6. klo 04:00 Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors
Lauantai 9.6. klo 04:00 Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors

TV ja live stream

Ruutu+ suoratoistopalvelu esittää kaikki Golden State Warriorsin ja Cleveland Cavaliersin välisen finaalisarjan ottelun. Ruutu+ maksaa 9,95 € kuukaudessa ja sen voi tilata klikkaamalla tästä.  Vedonlyöntiyhtiö Betsafe tarjoaa otteluun maksuttoman live streamin, josta voit lukea lisää klikkaamalla tästä.  

 

Lue myös