NBA finaalit 2017 – otteluohjelma ja miten pelataan

nba finals stream

NBA:n finaalit käynnistyvät 1. kesäkuuta riippumatta siitä ratkeavatko konferenssien finaalit suoraan neljässä ottelussa vai venyvätkö ne seitsämän pelin mittaisiksi sarjoiksi.

Joukkue, joka on kerännyt enemmän voittoja runkosarjassa, saa kotiedun. Golden State Warriors oli koko NBA: paras joukkue 67 voitolla ja San Antonio Spurs toiseksi paras 61 voitolla, joten Idän finalisti pääsee varmasti aloittamaan loppuottelusarjan vierasparketilla. NBA:n formaatissa kotiedun saaja pelaa finaalien kaksi ensimmäistä ottelua kotonaan, minkä jälkeen seuraa kaksi vieraspeliä. Finalistit isännöivät sarjan kolme viimestä matsia vuorotellen.
 

Arvio NBA:n finaaleista

Arvostettu FiveThirtyEight tilastoblogi pitää Golden State Warriorsia ylivoimaisena suosikkina voittamaan NBA:n mestaruuden. Tony Parkerin ja Kawhi Leonardin luokkaantumisten myötä San Antonion mahdollisuudet haastaa Warriors lännen finaalissa ovat olemattomat. Sen sijaan idässä asetelma on tasaisempi. Tilastollisesti Boston Celtics on niukka suosikki, mutta hallitseva mestari Cleveland Cavaliers on arvaamaton vastustaja. LeBron James on edelleen X-factor, joka pystyy johdattamaansa joukkueensa mestariksi asti.

 

                                                                    finaaliin                      mestariksi

Golden State Warriors (9-0)                        91%                            84%

San Antonio Spurs (8-5)                              9%                              7%

Cleveland Cavaliers (8-0)                            48%                            5%

Boston Celtics (8-5)                                     52%                            4%

 

NBA:n finaalit TV ja streamit

Suomessa paras tapa seurata NBA:n finaaleita on NBA League Pass, joka maksaa 28.99 euroa kuukaudessa. League Pass sopii erityisesti niille, jotka eivät jaksa valvoa. Asetuksista voi kytkeä tulokset pois päältä niin, että ottelun katsomisen voi aloittaa tietämättä sen tulosta. Myös condensed-ominaisuus on näppärä. Pian ottelun päättymisen jälkeen siitä saatavilla noin 15 minuutin mittainen kooste, jonka voi helposti katsoa vaikkapa aamupalapöydässä. Suomessa NBA:n TV-oikeudet omistaa Nelonen, joka esittää ottelut Ruutu+ suoratoistopalvelussa sekä Nelonen Pro kanavilla. Vedonlyöntiyhtiöt Betsson ja Betsafe tarjoavat ilmaiset streamin NBA:n finaleihin oman live-vedonlyöntinsä kautta. Näytön kokoa on rajoitettu, mutta vedonlyöntiyhtiöiden streami tulee jopa NBA:n omaa streamia pienemmällä viiveellä, joten se vedonlyöjän kannalta parempi.

 

NBA:n finaalien ohjelma 

Game 1          1. kesäkuuta

Game 2          4. kesäkuuta

Game 3          7. kesäkuuta

Game 4          9. kesäkuuta

Game 5          12. kesäkuuta (tarvittaessa)

Game 6          15. kesäkuuta (tarvittaessa)

Game 7          18. kesäkuuta (tarvittaessa)