Näitä pelaajia kannattaa seurata: Liigan top 10 värväykset

 

Liiga kausi alkaa perjantaina, kun kiekot tippuvat jäähän seitsämällä paikkakunnalla kello 18:30. Päätimme kauden kynnyksellä tutustua sarjan mielenkiintoisimpiin värväyksiin. Kelpuutimme listalle vain ne pelaajat, jotka ovat tulleet uusina vahvistuksina Liigan ulkopuolelta.

10. Brandon DeFazio, H, Lukko

Lukko on vahvistanut hyökkäystään mielenkiintoisella nimellä. Brandon DeFaziolla on allaan heikko KHL-kausi Kunlun Red Starsin riveissä. 10+5 tehojen arvoa nostaa kuitenkin se, että Kunlun oli viime kaudella yksi KHL:n heittopusseista. Aiemmalla urallaan DeFazio on ollut luotettava pistemies AHL:ssä, joten tulosta voi odottaa myös Liigassa.

9. Matt Generous, P, Ilves

Ilves vahvisti takalinjojaan Matt Generousilla, joka pelasi viime kautensa kovaa vauhtia nousevassa EBELissä. Generous on tuttu Lukon ja HIFK:n paidasta. Peruspakki on varma omanpään luuta, jollainen mahtuisi jokaiseen Liiga-joukkueeseen. Ilveksessä on tarjolla iso tontti, joten ei olisi ihme, vaikka liukkaasti luisteleva jenkkipakki paukuttaisi uuden piste-ennätyksensä.

8. Antti Erkinjuntti, H, Tappara

Antti Erkinjuntti palaa Liigaan yhden Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen. 35 NLA-ottelussa laitahyökkääjä viimeisteli tehot 6+23. Loistavana pelintekijänä tunnettu Erkinjuntti on tamperelaisille tuttu nimi, sillä hän pelasi Tapparan riveissä vuodet 2011-15. Maailmalla ollessaan Erkinjuntti on aina vain nostanut tasoaan ja noussut EHT-tason pelaajaksi.

7. Alexander Bonsaksen, P, KooKoo

KooKoo nappasi Alexander Bonsaksen monien seurojen nenän edestä. Bonsaksen on erinomainen puolustava puolustaja, jolle voi huoletta antaa isojakin minuutteja. Kouvolaan norjalalaispakki sopii erinomaisesti, sillä hän on maajoukkueessa pelannut vuosikausia altavastaajan asemassa. Bonsaksenilla on kaksi Suomen mestaruutta vyöllään Tapparasta.

Aleksander Bonsaksen on tuttu kasvo Norjan maajoukkueesta.

6. Jaakko Rissanen, H, KalPa

Jaakko Rissanen palaa KalPaan heikon KHL-kauden jälkeen. Sentteri pelasi viime kaudella Vitlaz Podolskissa sekä Kunlun Red Starsissa. Pisteitä kahdessa seurassa syntyi yhteensä 11 kappaletta. Rissanen on kuitenkin todistanut aiempina vuosina olevansa erinomainen Liiga-tason ykkössentteri. Parhaalla kaudellaan 2016-17 hän johdatti KalPan finaaleihin 43 tehopisteellään.

5. Tommi Santala, H, HIFK

HIFK sai riveihinsä todellisen konkarin, kun Tommi Santala palasi kaikkien Sveitsin vuosiensa jälkeen viimein vuoteen. Vaikka sentteriltä löytyy ikää 39 vuotta, hän on pysynyt tähän asti tehokkaana Euroopan kovimmissa sarjoissa. Pistenikkaroinnin lisäksi Santala on erinomainen kahdensuunnan sentteri ja erinomainen lisä HIFK:n alivoimalle.

4. Topi Jaakola, P, TPS

TPS aiheutti kovaa kohinaa, kun se paljasti maailmanmestari Topi Jaakolan tehneen sopimuksen Turkuun. Vaikka Jaakola onkin aiheuttanut monille harmaita hiuksia Leijonien paidassa, ei pidä unohtaa puolustajan meriittejä. Hän on vuosikausia pelannut eliittipelaajia vastaan KHL:ssä, MM-kisoissa ja olympialaisissa. Jaakola tuo mukanaan paljon kokemusta ja menestymisen kulttuuria.

Topi Jaakola on pelannut urallaan 61 MM-ottelua.

3. Lauri Korpikoski, H, TPS

YT-neuvottelujen keskellä oleva TPS nappasi siirtomarkkinoilta toisenkin huippuvahvistuksen. Lauri Korpikoski pelasi vielä kaudella 2016-17 Dallas Starsissa erinomaisin ottein. Nopea luistelija iski nelosketjusta tehot 8+12, ja hänen tehotilastonsa oli kahdeksan pykälää plussalla, vaikka Stars päästikin melkein eniten maaleja NHL:ssä. Siirto Columbukseen aloitti laitahyökkääjän alamäen, kun onnistumisia ja vastuuta ei tullut. Terveysongelmat alkoivat ja nyt Korpikoskella on allaan rikkonainen kausi Sveitsissä. Liiga-kauden alkaessa hän on niin ikään sairastuvalla.

2. Atte Ohtamaa, P, Kärpät

Atte Ohtamaan paluu Liigaan on melkoinen yllätys. Puolustaja on selvästi KHL-tasoa ja ottajia olisi varmasti ollut maailmalla Oulua maksukykyisemmissäkin paikoissa. Tähtistatuksen pelaajalta voi Liiga-tasolla odottaa muutakin kuin isännöintiä puolustusalueella. Ohtamaalla on kaikki edellytykset myös säväyttää hyökkäyspäässä, kunhan hän saa peliinsä hieman tervettä itsekkyyttä ja rohkeutta kiekon kanssa.

1. Kyle Quincey, P, HIFK

HIFK nappasi siirtomarkkinoiden isoimman vonkaleen, kun se naarasi Kyle Quinceyn riveihinsä. Jenkkipakilla on takanaan lähes 600 NHL-ottelun ura ja ikää vasta 33 vuotta, joten kyse ei ole mistään jäähdyttelijästä. Vaikka Quincey kykenee myös pistetehtailuun, kannattaa häneltä odottaa enemmän jämäköitä otteita omassa päässä, laadukkaita avauksia ja hyvää pelisilmää enemmän kuin puolustajien pistepörssin voittoa.

 

Lue lisää