Naisleijonat pelaavat MM-finaalissa – tässä avaimet voittoon

Naisleijonat kohtaavat Yhdysvallat kello 20:00 alkavassa MM-finaalissa.

 

Naisleijonat tekivät upeaa kiekkohistoriaa nousemalla MM-kisojen finaaliin. Ennen yksikään muu maa Kanadan ja Yhdysvaltojen lisäksi ei ollut pelannut kirkkaimmista mitaleista.

Illalla pelattava Suomen ja Yhdysvaltojen välinen finaali alkaa kello 20:00. Ottelu on katsottavissa TV2:lta sekä Yle Areenasta.

 

Maailmanmestaruus vaatii ihmeen

Välierävoiton ei kannata antaa hämätä. Naisleijonat ovat selvä altavastaaja Yhdysvaltoja vastaan. USA:ssa käytetään resursseja aivan erilailla naiskiekkoiluun, joten Suomi on selvästi jäljessä.

Aivan kuten välierässäkin, Naisleijonat tarvitsevat pienen ihmeen ja täydellisen onnistumisen viedäkseen pidemmän korren. Hyvät uutiset ovat, että samat aseet toimivat niin finaalissa kuin välierässäkin.

Suomi tarvitsee samanlaisen taisteluvaihteen silmään. Naiskiekkoilussa liika lataus kostautuu nopeasti, sillä säännöt rajoittavat selvästi fyysisen pelin mahdollisuuksia. Näin ollen Suomen valmistautuminen tulee olemaan kriittisen tärkeä.

Voittaakseen Naisleijonat tarvitsee taas unelmapelin Noora Rädyltä. Maailman parhaaksi naisvahdiksi usein tituleerattu Räty pysäytti 43 kiekkoa, mutta parantamisenkin varaa jäi. Useassa tilanteessa kiekko oli lähellä mennä maaliin, mutta hyvä onni pelasti Rädyn ja Suomen. Parannettavaa jäi kiekon seuraamisessa maalinedustakamppailuissa.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri