NHL-kausi 2018-19: Näiltä nuorukaisilta odotetaan läpimurtoa taalajäillä

NHL alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 

TV-lähetykset: 
• Viaplay
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Lue myös:
Patrik Laine peliyhtiöiden suosikki voittaamaan NHL:n maalipörssin

 

NHL:n pelaajakanta muuttuu kaudesta toiseen. Kun Henrik Zetterbergin sekä Daniel ja Henrik Sedinin kaltaiset NHL-tähdet ripustivat hokkarinsa naulaan, heidän tilalleen tarvitaan nuorta verta suuriin rooleihin. TVmatsit.com keräsi yhteen NHL:n lupaavimmat nuoret pelaajat, joita kannattaa pitää silmällä kiekkoa seuratessa sekä kasatessa fantasiakiekkojoukkueita.

 

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Jesse Puljujärven Pohjois-Amerikan valloitus on ollut töyssyistä. Suomalainen huippulupaus vietti ensimmäisen kautensa lähinnä farmissa Bakersfield Condorsissa. Toisella kaudella vastuuta NHL:ssä tuli enemmän, mutta tulosta syntyi heikonlaisesti.

Alkavalla kaudella Puljujärven on jo onnistuttava, tai uutta mahdollisuutta on tuskin tulossa – ainakaan Edmontonissa. Puljujärvellä on kaikki työkalut menestykseen: kova laukaus, häikäisevä nopeus ja hyvä työmoraali. Ne täytyy vain laittaa käyttöön ja saada peliin hieman enemmän järkeä. Englantikin Puljujärveltä on jo alkanut sujua.

 

Elias Pettersson, Vancouver Canucks

Vancouver Canucks on varannut Elias Petterssonille suuret saappaat. 19-vuotiaan keskushyökkääjän on määrä olla Vancouverin seuraava ruotsalaistähti, kun Sedinit jäivät eläkkeelle. Tulokkaan niskaan lastatusta taakasta kertoo sekin, että häneltä ei odoteta ainoastaan henkilökohtaista onnistumista, vaan myös seurakaveri Loui Erikssonin pelin nostamista uudelle tasolle.

Tyhjän takia nuorta ruotsalaista ei hehkuteta. Pettersson voitti viime kaudella SHL:n pistepörssin (24+32), mestaruuden ja hänet valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Harjoitusotteluissa on jo syntynyt mukavasti tulosta ja nuori hyökkääjä näyttää kotiutuneen onnistuneesti Pohjois-Amerikan kapeampaan kaukaloon.

Pettersson pelasi U20-maailmanmestaruuskisoissa seitsemän ottelua Ruotsin paidassa ja teki niissä tehot 5+2.

 

Casey Mittelstadt, Buffalo Sabres

Buffalo Sabres saa ison vahvistuksen hyökkäykseensä, kun Casey Mittelstadt liittyy joukkueen vahvuuteen. Mittelstadt pelasi viime kaudella pääasiassa yliopistosarja NCAA:ssa. Kauden lopussa yhdysvaltalaisnuori tuli kokeilemaan NHL-kiekkoa ja pelasi kuusi ottelua Buffalon paidassa tehoin 1+4.

Mittelstadt on yhdysvaltalaisen laadukkaan juniorimyllyn tuotos. Junioriura huipentui viime kaudella upeisiin U20-maailmanmestaruuskisoihin. USA voitti pronssia, ja Mittelstadt oli siinä suuressa roolissa. 91-kiloinen hyökkääjä teki kisoissa 11 tehopistettä.

 

Dillon Dubé, Calgary Flames

Dillon Dubé saattaa olla tuntemattomampi nimi monelle NHL-seuraajalle eikä ihme niin. Kanadalaishyökkääjä on Calgary Flamesin kakkoskierroksen varaus kesältä 2016. 20-vuotias Dubé on tähän mennessä pelannut lähinnä juniorisarja WHL:ssä.

Harjoituskaudella Dubé kuitenkin sai paljon vastuuta, kun Calgaryn nimekkäämpi miehistö oli pelaamassa harjoitusotteluita Kiinassa. Ensimmäisessä harkkamatsissaan Dubé iski hattutempun Edmontonin verkkoon. Hyvistä otteista huolimatta kauden oli tarkoitus alkaa farmissa, mutta Dubé jatkoi määlien mättämistä, kunnes Calgary-valmennuksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa nuorukainen NHL-kokoonpanoon mukaan.

 

Filip Chytil, New York Rangers

New York Rangers on harvinaisen paikan edessä. Seurassa on totuttu menestykseen ja pudotuspelikiekkoon, mutta viime kaudella suurseura aloitti jälleenrakennus projektin. Alkava kausi tulee olemaan vaikea, kun Rangers yrittää ajaa runsaasti nuoria pelaajia sisään NHL-miehistöön. Yksi potentiaalisimmista nuorista pelaajista on Filip Chytil.

Tsekkihyökkääjä on Rangersin ykköskierroksen varaus kesältä 2017. Viime kaudella Chytil pelasi jo yhdeksän NHL-ottelua tehoin 1+2. AHL:ssä tehopisteitä kertyi 31 kappaletta. Samankaltaista vastuuta on nyt luvassa myös NHL:n puolella