Näillä ketjuilla Leijonat metsästää avausvoittoa Iso-Britanniasta

Suomi – Iso-Britannia MTV3:lta ja C Morelta kello 21:15.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Suomi kohtaa tänään Iso-Britannian jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1962. Kiekko tippuu Kosicessa jäähän kello 21:15, ja ottelu on katsottavissa MTV3:lta sekä C Morelta.

Suomi lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä Iso-Britannia on kiekkokartalla kaukana Euroopan kärjestä. Britit pelasivat MM-kisojen A-sarjassa viimeksi vuonna 1994, ja silloinkin visiitti jäi vain yhden vuoden mittaiseksi. Leijonilla on mahdollisuus maksaa ikivanhoja kalavelkoja, sillä Iso-Britannia on ainut jääkiekkomaajoukkue, jota Suomi ei ole koskaan onnistunut voittamaan. Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa kahdesti, ja kumpikin kerta on päättynyt brittien voitonjuhliin.

 

Leijonien saatava kaikki rattaat käyntiin

Tähän mennessä Suomen suurin heikkous on ollut hyökkäyskaluston kapeus. Ainoastaan Sakari Mannisen johtama kakkosketju ja Marko Anttilan tähdittämä nelosketju ovat saaneet luotua maalipaikkoja ottelusta toiseen.

Erityisesti parannettavaa on Suomen ykkösketjulla. Toni Rajala on takonut jo vuodet kovia tehopisteitä maailman huippusarjoista. Hän tarvitsee kuitenkin ketjukavereiltn enemmän tukea, jotta tulosta tulisi myös MM-tasolla. Varsinkin Arttu Ilomäki on ollut selkeä floppi ykkösketjun keskellä, ja rooli on ollut Liigan pistetykille selvästi liian suuri.

Ottelu Iso-Britanniaa vastaan tarjoaa Leijonille erinomaisen mahdollisuuden saada onnistumisia laajemmallakin rintamalla. Turnauksessa menestymiseen tullaan lopulta tarvitsemaan muutakin kuin Kaapo Kakon maaleja.

Pelaamissaan neljässä ottelussa Britit ovat päästäneet 26 maalia. Nyt on Leijonien vuoro herkutella selvästi heikomman kiekkomaan kustannuksella.

 

Suomen ketjut Iso-Britannia otteluun:

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
35 Veini Vehviläinen

1. kenttä:
25 Toni Rajala – 15 Arttu Ilomäki – 20 Niko Ojamäki               
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa                                                                                

2. kenttä:
82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen – 24 Kaapo Kakko                                
40 Petteri Lindbohm – 28 Henri Jokiharju

3. kenttä:
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Eetu Luostarinen – 71 Kristian Kuusela
70 Niko Mikkola – 7 Oliwer Kaski

4. kenttä:
41 Joel Kiviranta – 21 Juhani Tyrväinen – 12 Marko Anttila
50 Miika Koivisto – 58 Jani Hakanpää