Peliyhtiö: Moisander on lähimpänä kisapaikkaa

Niklas Moisander on vihjannut olevansa valmis pelaamaan EM-kisoissa. 


EM-karsintapeleissä – erityisesti jälkimmäisessä ottelussa Italiaa vastaan – kävi selväksi, että Suomi tarvitsee ensi kesän lopputurnaukseen kaikki parhaat pelaajansa. Päävalmentaja Markku Kanervalla ei ole runsaudenpulaa nimistä, jotka voisivat vahvistaa nykyjoukkuetta, mutta kahdella tai kolmella veteraanilla voisi olla vielä Huuhkajille jotain annettavaa. 

Ensimmäisenä tulee mieleen Huuhkajien ex-kapteeni Niklas Moisander (34), joka kuuluu terveenä ollessaan Werder Bremenin avaukseen. Neljättä vuotta Bundesliigassa pelaava Moisander olisi erinomainen varamies Paulus Arajuurelle tai Joona Toiviolle puolustuksen keskustassa. Kolmen miehen puolustuslinjassa Moisander olisi huomattavasti varmempi valinta Arajuuren ja Toivion rinnalle kuin kukaan maajoukkueen nykyisistä toppareista. Mainiosti peliä avaava Moisander pystyy tarvittaessa pelaamaan myös vasemman puolustajan paikalla tai keskikentän pohjalla. Moisander ilmoitti pari vuotta sitten lopettavansa pelit maajoukkueessa, mutta TPS:n kasvatti on vihjannut olevansa kiinnostunut EM-turnauksesta. Rahapeliyhtiö Betsson pitää Moisander valintaa EM-kisajoukkueeseen melko todennäköisenä, sillä turkulainen saa vain 1.50 kertoimen. 

Seuraavaksi lähimpänä EM-kisapaikkaa on Roman Eremenko (32), joka on 2010-luvun paras suomalaispelaaja. Kahden vuoden mittaisen pelikieltonsa kärsinyt Eremenko on pelannut hyvin Venäjän pääsarjassa tehden 14 ottelussa Rostoville neljä maalia ja antaen kolme syöttöä. Huuhkajissa pallollisesti taitava Eremenko voisi pelata Teemu Pukin takana hyökkäävässä roolissa, oikealla laidalla tai sitten pelinrakentajana keskikentän keskustassa. Eremenkon kohdalla suurin kysymysmerkki on miten suvereeni pelaaja sopeutuu maajoukkueen nykyiseen kulttuuriin. Toisin kuin Moisander ”Roma” ei ole missään vaiheessa ilmoittanut lopettavansa maajoukkueessa. Betsson antaa Eremenkon EM-kisapaikalle 2.00 kertoimen.  

Muut mahdolliset pelaajat ovat Perparim Hetemaj (32) sekä Alexander Ring (28), jotka ovat molemmat jättäneet Huuhkajat omalla ilmoituksella. Kovaotteinen Hetemaj pelaa nykyisin Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä Beneventon joukkueessa. Miesten maajoukkuetta 49 ottelussa edustanut Hetemaj toisi Huuhkajien konehuoneeseen asennetta, kaksinkamppailuvoimaa ja pallollista varmuutta. Yhdysvaltojen pääsarjaan Kaiserslauternista siirtynyt Ring on monipuolinen keskikenttämies, joka on tehnyt New York City FC:lle päättyneellä kaudella neljä maalia. Parhaassa iässä olevan Ringin pitäisi pelitaitojensa puolesta mahtua maajoukkueeseen ongelmitta, mutta sopeutuuko tempperamenttinen pelaaja maajoukkueeseen?   

Lisää Suomen EM-kisavalinnoista tiedetään viimeistään ensi vuoden maaliskuussa, kun Kanerva julkaisee joukkueensa 27.3. Wroclavissa pelattavaan Puola-otteluun. Suomi aloittaa EM-kisat 13. kesäkuuta Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa.

Huuhkajien ottelut ennen EM-kisoja
Pe 27.3. Puola – Suomi, Wroclaw
Ma 30. / ti 31.3. Ranska – Suomi
To 4.6. Ruotsi – Suomi, Solna
Su 7.6. Suomi – Viro, Tampere

Kertoimet: Valitaan Suomen EM-kisajoukkueeseen?

Niklas Moisander 1.50
Roman Eremenko 2.00
Perparim Hetemaj 5.00
Alexander Ring 10.00
Kari Arkivuo 50.00

Bettsonin kertoimet