MM-lentopallo: Suomi iskee jättiläisten kimppuun

Lentopallon MM-kisat jatko-ohjelma

Suomi perjantaina kohtaa lentopallon MM-kisojen 2. kierroksen avausottelussa isäntämaa Italian. 

klo 22.15 Italia – Suomi
TV:
Yle TV2

 

Lentopallon MM-kisojen jatkolohkot käynnistyvät perjantaina. Suomi selvitti Bulgarian Varnassa pelatusta alkulohkosta tiensä 16 parhaan joukkoon ja jatkaa turnausta yhdessä Venäjän, Hollannin ja kisaisäntä Italian kanssa Milanossa.

Jatkopeleihin lähdetään Suomen kannalta harmillisesta tilanteesta, jossa vastoin joukkueen johdon ennakkokäsitystä myös alkulohkossa hankitut voitot huomioidaan pisteiden lisäksi toisella kierrokselle. Sarjataulukossa joukkueiden järjestys määräytyy ensisijaisesti voittojen mukaan, joten E-lohko alkaessa Italialla on viisi voittoa, Hollannilla neljä, Venäjällä kolme ja Suomella kaksi.

Neljän jatkolohkon voittajat sekä kaksi parasta kakkosta jatkavat pelejään kohti välieriä ja mitaliotteluita. Italia ja Venäjä ovat lentopallon kestomenestyjiä. Hollanti on puolestaan kiivennyt parin vuosikymmenen tauon jälkeen takaisin Euroopan kärkimaiden joukkoon.

Voittojen ratkaistessa lohkon paremmuuden ovat Suomen mahdollisuudet kuuden sakkiin enää teoreettiset. Toisaalta, joukkue on jo tavoitteensa saavuttanut, joten sillä ei ole mitään hävittävää. Jokainen sijoitus parantaa maailman rankingia ja antaa Suomelle paremmat eväät Tokion olympiapaikan tavoitteluun.

Alkusarjan perusteella eurooppalainen lentopallo on muuta maailmaa edellä, sillä kaikki 10 Euroopan maata selviytyivät 16 parhaan joukkoon ja jatkopeleihin. Kilpailu Euroopassa on todella kovaa, kun huomioidaan, että edellisessä MM-turnauksessa pronssille venynyt ja vuosi sitten EM-hopeaa ottanut Saksa ei päässyt karsinnoista kisoihin. 

MM-kisojen loppurutistus on tiukka, kun jatkolohkon kolme ottelua pelataan kolmeen päivään. Finaaliin asti jatkava joukkue pelaa 12 ottelua kolmeen viikkoon.  

Yle näyttää TV2:lla kaikki Suomen ottelut sekä ratkaisupelit välieristä eteenpäin. Katso myös: lentopallon TV-opas.

MM-kisojen jatkolohkon E-joukkueet

Italia
– FIVB:n maailman rankingin 4.
– 2014 MM-kisojen 13.
– 2016 olympiakisojen 2.
– 2017 EM-kisojen 5.
Venäjä
– FIVB maailman rankingin 4.
– 2014 MM-kisojen 5.
– 2016 olympiakisojen 4.
– 2017 EM-kisojen 1.
Suomi
– FIVB:n maailman rankingin 18.
– 2014 MM-kisojen 9.
– 2017 EM-kisojen 12.
Hollanti
– FIVB:n maailman rankingin 25.
– 2017 EM-kisojen 14.

Otteluohjelma ja TV

– Pe 21.9. Italia – Suomi TV2 klo 21.55
– La 22.9. Hollanti – Suomi TV2 klo 17.30
– Su 23.9. Venäjä – Suomi TV2 klo 17.30

Katso MM-kisojen viralliset sivut täältä.