MM-finaali tavoittaa yli 3 miljoonaa suomalaista – Mertaranta selostaa

Suomi – Kanada MM-finaali  26.5. MTV3:lta ja C Morelta kello 21:15.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Suomen taival MM-kisoissa huipentuu tänään kello 21:15 pelattavaan finaaliin. Vastassa on Kanada, jonka Suomi löi jo alkusarjassa kertaalleen 3-1 lukemin.

Leijonajoukkue on kiinnostanut hurjasti NHL-tähtien puttumisesta huolimatta. Puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan päästiin arviolta lähelle ennätyslukemia, jotka ovat vuodelta 2016, kun Suomi kohtasi niin finaalissa Kanadan. Tuolloin finaaliottelu tavoitti huimat 3,25 miljoonaa suomalaista. Tavoittavuudella tarkoitetaan vähintään kolme minuuttia yhteen putkeen seuranneita yli neljävuotiaita.

Jos 3,25 miljoonan tavoitetun ennätys oli rikkoutua jo puolivälierässä Ruotsia vastaan, niin finaaliin voi odottaa vieläkin suurempaa yleisöä. Tämä tarkoittaisi yli kolmen miljoonan suomalaisen yleisöä ja mahdollisesti myös uutta ennätystä.

Finaaliottelun ennätysmäiselle kiekkoyleisölle selostaa kaikkien tuntema sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta myös MTV3:n puolella.  Tavallisesti ilmaiskanavalla äänessä on ollut Mika Saukkonen. Finaalin ennakkolähetys alkaa ilmaiskanavan puolellakin jo tuntia ennen ottelun alkua, eli kello 20:15.

Kiekkopäivään mahtuu myös pronssipeli, jossa pelaavat Venäjä ja Tshekki. Matsi on katsottavissa myös ilmaiseksi MTV3:n puolella, ja se alkaa kello 16:45. Pronssiottelun selostaa Mika Saukkonen.