Miksi kukaan ei halua Realin manageriksi

Myrkyllinen menestys? Kuluva kausi  on alkanut Real Madridin osalta vaisusti. 
Keskiviikko 7.11. klo 22:00 Plzen – Real Madrid 

TV: Cmore 

AJANKOHTAISTA
• 100 € riskitön veto Mestarien liigaan → Lue lisää

 

Tilanne on erikoinen. Real Madridin managerin pestin pitäisi olla futiksen tavoitelluin työpaikka, mutta tällä hetkellä se ei näytä kelpaavan yhdellekään huippuvalmentajalle. 

Chelsea-potkujen jälkeen vapailla papereilla liikkunut Antonio Conte ei ollut alustavien keskustelujen jälkeen kiinostunut tehtävästä. Tottenhamin Mauricio Pochettinon on puolestaan uutisoitu kieltäyneen Realin tarjoamasta 15 miljoonan punnan vuosipalkasta. 

Real Madridin presidentti Florentino Perezillä alkaa aika loppua, koska päävalmentajan tehtävää tilapäisesti hoitava Santiago Solari ei voi jatkaa loputtomiin virkaatekevän roolissa. La Ligan sääntöjen mukaan Solari pitää nimittää marraskuun maaottelutauon jälkeen pysyvästi tehtävään kauden loppuun asti tai sitten Realin on lyötävä pöytään toisen managerin nimi. 

Miksi kukaan ei halua Realin manageriksi? Seuraa 138 päivää luotsannutta Julen Lopeteguita voi jälkiviisaana moittia sokeudesta ja laskutaidon puutteesta. Lopetegui antoi vahvan työnäytteen osaamisestaan Espanjan managerina ottamalla MM-karsinoissa 28 pistettä 30 mahdollisesta, mutta sen jälkeen ura on ollut jyrkässä laskussa. 

Lopeteguin nimi oli Perezin listalla vasta kolmantena- tai neljäntenä sen jälkeen, kun Pochettino, Juventuksen Massimiliano Allegri sekä Joachim Löw olivat torjuneet seuran tunnustelut.

Kesäkuun edetessä Realin neuvotteluasema oli suhteellisen heikko, joten Lopetegui olisi voinut asettaa tehtävän hyväksymisen ehdoksi sen, että siitä kerrotaan vasta heinäkuussa MM-kisojen jälkeen. Uutinen Real Madridin uudesta managerista julkistettiin kuitenkin jo kesäkuussa tunnetuin seurauksin – Lopetegui sai potkut ja joutui matkustamaan Krasnodarista kotiin kaksi päivää ennen Venäjän MM-turnauksen alkua.

Jos Lopetegui laski väärin Espanjan jalkapalloliiton reaktion, ei ex-maalivahti myöskään nähnyt Real Madridissa piilevää vaaraa. Lopeteguin olisi ollut syytä miettiä miksi yllättäen tehtävänsä jättänyt Zinedine Zidane, joka olisi voinut jatkaa Realissa seuraavat kymmenen vuotta, halusi lopettaa Bernabeulla.

Raskalaismanageri oli kertonut julkisuuteen, että joukkue kaipaa kipeästi uudistamista. Zizou oli tehnyt lehdistölle selväksi tyytymättömyytensä joukkueensa asenteeseen ja intensiteettiin, kun se putosi tammikuussa Espanjan Cupissa Leganesille. Kolme kertaa Mestarien liigan voittanut runko oli tullut elinkaarensa loppuun. Bernabeulla olisi pitänyt käynnistää kesällä jälleenrakennusprojekti, jonka veturiksi Zidane ei halunnut enää lähteä. Katastrofin merkit olivat siis ilmassa, mutta Lopetegui sulki niiltä silmänsä. 

Real Madridin managerin pesti on edelleen haluttu, mutta aika ei ole nyt oikea. Epäonnistumisen riski on liian suuri ja Zidanen menestys tuoreessa muistissa. Conte ja Pochettino osaavat laskea.