Liverpool on vaarallisempi kuin Barcelona – finaalipaikka lähes varma

Roma - Liverpool Mestarien liiga

25.2018 klo 21:45 AS Roma – Liverpool, Mestarien liigan välierä @ Viaplay ja Viasat.

Veikkausvinkki, katso: Järjetön kerroin Liverpoolin jatkoonpääsylle

Liverpoolin eteneminen 26. toukokuuta Kiovassa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin näyttää lähes varmalta ennen tämän illan ottelua AS Romaa vastaan. Kammetakseen itsensä finaaliin Roman pitäisi voittaa Liverpool kotonaan vähintään 3-0, mikä vaikuttaisi mahdottomalta tempulta, ellei Giallorossi olisi jo todistanut sen olevan mahdollista. 

Hävittyään Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisen osaottelun Barcelonalle 4-1 Roma nousi Stadio Olimpicolla tuhkasta sensaatiomaiseen 3-0 voittoon turnauksen suurimmasta mestarisuosikista. Kotipeliin ryhmityksensä 3-5-2  muotoon uudistanut Eusebio di Francesco ansaitsee kaiken kunnian välieräpaikasta, mutta suurin syy yllätystulokseen löytyy Barcelonasta. Ernesto Valverden ryhmä oli kenties liian varma jatkopaikastaan, eikä se päässyt omalle tasolleen paluuottelussa.

Kun verrataan Liverpoolin ja Barcelonan kotipelejä Romaa vastaan, huomataan, että kolmen maalin etumatka voi syntyä kahdella täysin erilaisella suorituksella. Puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Roma oli roppakaupalla epäonnea kahden ensimmäisen maalin päädyttyä Alissonin selän taakse omasta pelaajasta. Barcelona hallitsi pelitapahtumia varsinkin ensimmäisen puoliajalla, mutta kaikesta huolimatta Romalla oli omat mahdollisuutensa, joten 4-1 tulos antaa virheellisen kuvan katalonialaisjoukkueen ylivoimasta. 

Liverpool sitä vastoin oli omassa kotiottelussaan Anfieldillä täysin suvereeni. Ensimmäiset reilut puolituntia nyhjättiin ilman maalia Sadio Manen päästessä pari kertaa lähelle. Tulvaportit aukesivat 36. minuutin kohdalla, minkä jälkeen kotijoukkue iski puoliajan molemmin puolin 33 minuutissa viisi osumaa. Roman kannalta erityisen shokeeraava oli toisen puoliajan 56. minuutilla käynnistynyt 13 minuutin jakso, jonka aikana Liverpool toimitti pallon kolmesti vierailijoiden verkkoon. Ottelun kiistaton sankari, kaksi maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt, Mohammad Salah vaihdettiin kentältä 75. minuutin kohdalla 5-0 tilanteessa. Tämän  jälkeen Roma sai otteen pelistä tehden kaksi kavennusmaalia. Ottaen huomion ottelun lähtökohdat tuntuu uskomattomalta, että Liverpoolin jatkopaikalle voi saada 3.00 kertoimen. 

Jos Jürgen Klopp ei olisi ottanut jalkaa kaasulta vaihtamalla kentältä parhaan pelaajansa, ei Romalle todennäköisesti olisi jäänyt minkäänlaista panosta tämän illan peliin. Toisaalta Liverpoolin prässäävä pelitapa on äärimmäisen kuluttava. Kolmelta hyökkääjältä vaaditaan jalkoja, keuhkoja ja poikkeuksellista palautumiskykyä, joten on mahdollista, että punaiset eivät olisi pystyneet säilyttämään samaa intensiteettiä ottelun loppuun asti, vaikka Salah olisi pelannutkin. Alex Oxlade-Chamberlainin loukkaantuminen viime viikon ottelussa on Kloppin kannalta huolestuttava uutinen, sillä Liverpoolin kolmen miehen keskikenttä ei enää kestä uusi menetyksiä, koska taso putoaa liikaa Emre Canin ja Adam Lallanan ollessa jo ennestään sivussa. Sama tilanne on hyökkäystrion kohdalla, sillä vain Salah, Mane ja Roberto Firminho pystyvät toteuttamaan nykyistä pelitapaa tärkeimmissä otteluissa. Jos Liverpool selviää ehjin nahoin Kiovaan, jää Mestarien liigan kolmas peräkkäinen voitto Real Madridin osalta haaveeksi. 

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.