Mestarien liigan finaali 2017, Juventus – Real Madrid: Vinkit otteluun

 

Kun jalkapallossa ei tänä vuonna pelata maajoukkueiden arvokisoja, huipentuu futiskausi lauantaina pelattavaan Mestarien liigan finaaliin. Cardifissa nähdään kahden kestomenestyjän kohtaaminen. Kotijoukkueeksi arvottu Juventus on voittanut Champions Leaguen kolmesti ja hävinnyt loppuottelun peräti kuusi kertaa. Real Madridista voi tulla turnauksen historian ensimmäinen joukkue, joka uusii mestaruutensa. Los Merengues pelaa turnauksen finaalissa kolmatta kertaa neljän vuoden aikana.

Lauantaina kello 21:45 Suomen aikaan alkavassa finaalissa on vastakkain kaksi vahvuuksiiltaan erilaista joukkuetta. Realin ase on Christiano Ronaldon johtama hyökkäys. Espanjalaiset ovat tehneet maalin 64 peräkkäisessä ottelussa. Juventus sitä vastoin nojaa raudanlujaan puolustukseensa. Kuudessa Mestarien liigan pudotuspelivaiheen ottelussa maalivahti Gianluca Buffonin taakse on tehty vain yksi maali.

Mitä finaalilta voidaan odottaa

Real tulee olemaan finaalissa aloitteellisempi osapuoli, koska Juventukselle ei tuota ongelmaa luovuttaa pallonhallintaa vastapuolelle. Esimerkkiksi molemmissa puolivälierissä Barcelonaa vastaan pallo oli Juven hallussa vain 34 prosenttia peliajasta.  On todennäköistä, että loppuottelussa pallo rullaa noin 60 prosenttisesti Realin hallussa. Espanjalaisten keskikentällä Luka Modric ja Toni Kroos kierrättävät palloa kärsivällisesti kytäten paikkoja teräviin pystysyöttöihin.  

Juventukselle ensimmäisen maalin päästäminen olisi kuin nyrkkeilijälle isku leukaan – pelisuunnitelma menee uusiksi. Sen sijaan Zinedine Zidanen ei tarvitsisi tehdä juurikaan muutoksia 0-1 tilanteessa, jos kellossa on riittävästi aikaa jäljellä. Kurinalaisuus on finaalin avainsana. Juventus puolustaa nöyrästi kollektiivina, kun taas Realin noudatettava hyökkäyksissään malttia. Juventus osaa hyödyntää vastustajan pallonmenetykset mestarillisesti.

Todennäköiset kokoonpanot

Juventus:
Massimo Allegri
peluuttaa Juventusta joko 3-4-2-1 tai 4-2-3-1 muodostelmassa, josta jälkimmäinen on puolustavampi ja käytössä mm. vierasottelussa Barcelonaa vastaan. Todennäköisesti 4-2-3-1 on systeemi myös finaalissa. Varmat aloittajat lihavoituna:

Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Alves; Mandzukic, Dybala; Higuain.

Vaihtoehdot:
Marchisio -> Khedira
Cuadrado ->  Alves

Real Madrid:
Zinedine Zidane peluuttaa joukkuettaan 4-3-1-2 tai 4-3-3 ryhmityksessä. Muodostelma ratkaisee sen aloittaako 100 miljoonaa euroa maksanut Gareth Balen kentällä vai penkillä. Jos valinta on 4-3-3, walesilaisella on hyvä mahdollisuus päästä avaukseen, jolloin Ronaldo, Benzema ja Bale muodostaisivat hyökkäyksen kärjen. Todennäköisesti Zidane päätyy valitsemaan erinomaisesti toimineen 4-3-1-2 (oikeammin 4-1-2-1-2) muodostelman, jossa Kroos, Casemiro, Modric ja Isco muodostavat timantin keskikentälle. 25-vuotias Isco on pelannut loistavasti vapaassa roolissa Ronaldo-Benzema -kärkiparin takana. Itse asiassa ei ole ollenkaan varmaan olisiko pohjevammasta toipunut Bale edes Zidanen ensimmäinen valinta tulemaan Iscon paikalle vaihdosta, sillä nouseva tähti Marco Asensio ja 2014 MM-kisojen paras pelaaja James Rodriquez kisaavat samasta välihyökkääjän tontista.   

Varmat aloittajat lihavoituna: 

Navas; Marcelo, Varanne, Ramos, Carvajal; Modric, Casemiro, Kroos; Isco; Ronaldo ja Benzema.

Televisiointi

YLE TV2 lähetys Mestarien liigan finaalista käynnistyy lauantaina 3.6. kello 21:00. Ottelua edeltään 45 minuutin studio-osuus. Matti Härkönen selostaa finaalin paikan päältä ja Antti Koivukangas vastaan ruotsinkielisestä selostuksesta. Ottelun voi katsoa YLE Areena suoratoistopalvelusta.

VIASAT JALKAPALLO HD kanava näyttää Champions Leaguen finaalin 21:40 alkaen. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. Matsia edeltää 21:00 alkava studio. Ottelu on saatavilla striiminä Viaplayn kautta.

Finaalin vedonlyönti

Vedonlyöntimarkkinoiden perusteella Real Madrid on niukka suosikki finaalissa. Todennäköisyys Realin voitolle on runsas 36 prosenttia, kun Juventuksen laskettu arvio on noin 34 prosenttia. Odotetuin lopputulos on 1-1, jolle vedonlyöntiyhtiö Betsson antaa 5,60 kertoimen. Ottelun maaliodotusarvo on alle 2,5 maalia noin 59 prosentin todennäköisyydellä. Betssonin arvioissa Christiano Ronaldo (4.50) on suosikki tekemään avausmaalin ennen Juven Gonzalo Higuinia (5.40).
 

Lue myös: