Markkasta odottaa hidas päällystakki – uusi piste-ennätys lähellä?

20.1. klo 24:00 (la-su yö) Atlanta Hawks – Chicago Bulls  

Ottelun esittävät:
• Betsafe TV (maksuton live stream) –>  Katso täältä
• NBA League Pass (kaikki Chicago Bullsin ottelut 109,99 €) –> Katso täältä

 

Hävittyään torstaina surkean kolmannen neljänneksen ansiosta hallitsevalle mestarille, Golden State Warriorsille, 119-112 Lauri Markkasen Chicago Bulls palaa tositoimiin tänä yönä vierasottelussa Atlanta Hawksia vastaan. 

Tammi-helmikuu on Bullsin kannalta kriittinen ajanjakso, koska joukkueella on vielä Zach LaVinen kuntoutumisen myötä mahdollisuus nousta kilpailemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Jos Bulls häviää suurimman osan talven peleistä ja hukkaa viimeisenkin mahdollisuuden playoff-paikkaan, kääntyy seuran katse väistämättä ensi kauden joukkueen rakentamiseen.

NBA-draftin varausvuorot arvotaan runkosarjan surkeimpien joukkueiden kesken, joten Chicago saattaa maaliskuussa heittää pyyhkeen kehään ja valita niin kutsutun tanking strategian. Tässä tilanteessa pelaajia ei varsinaisesti ohjeisteta häviämään matseja, mutta samaan aikaan pelien voittaminenkaan ei ole erityisen toivottavaa.  
 

Markkaselta voidaan odottaa hyvää peliä 

Torstain pelissä Golden Statea vastaan Markkanen ei päässyt aivan parhaalla tavalla peliin mukaan, kun takamiehet Kris Dunn 2/17, Zach LaVine 2/12 sekä Justin Holiday 2/12 käyttivät suuren määrän heittoja lainaamatta palloa suomalaiselle. Lopulta Markkasen saldona oli vaisuhko 11 pistettä tarkkuudella 4/12. Atlantaa vastaan suomalaiselta voidaan kuitenkin odottaa vahvaa peliä.  

Chicago vei joukkueiden edellisen kohtaamisen nimiinsä 91-86. Tuossa ottelussa lähes 31 minuttia pelanneelle Lauri Markkaselle kirjattiin 14 pistettä, mutta silloin vastuun Markkasen vartioinnista jakoivat Mike Muscala sekä atleettinen tulokas John Collins, koska Atlantan nelospaikan aloittaja turkkilainen Ersan Ilyasova ei pelannut. Kokenut Ilyasova on Muscalaa ja Collinsia monipuolisempi hyökkäyspään pelaaja, mutta liikkuu puolustuksessa huomattavasti verkkaisemmin, joten Markkasen pitäisi olla hiukan tavallista helpompaa löytää itsensä vapaana hyvästä heittopaikasta. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=cnLZ8Ozimxg

Markkanen heitti 14 pinnaa ja repi 13 levaria Bullsin voittaessa Hawksin 91-86

 

TV ja Stream 

Ruutu ei esitä kello 24:00 alkavaa Atlanta Hawksin ja Chicago Bullsin kohtaamista, mutta matsin voi katsoa tilaamalla NBA League Passin tai rahapeliyhtiö Betsafen välittämänä maksuttomana live-streamina

 

Lisätärppi: 22:30 @ Ruutu, Cleveland – Oklahoma 

LeBron Jamesista voi tulla tänä iltana seitsemäs 30,000 pistettä tehnyt pelaaja NBA:n historiassa. Ammattilaisuransa kaudella 2003-04 aloittanut James tarvitsee 25 pinnaan saavuttaakseen harvinaisen rajapyykin. 33-vuotiaan King Jamesin kauden pistekeskiarvo on 27.00, joten 30 kilon rajan puhkeaminen tänään kotiyleisön edessä vaikuttaa todennäköiseltä. 

Toinen mielenkiintoinen otteluun liittyvä tapaus on Oklahoman Russell Westbrookin jääminen lännen Alls Stars-viisikon ulkopuolle. Viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Westbrook on painanut kuluvankin sesongin triplatuplaa hipovalla 24.8 pisteen, 9.7 levypallon ja 9.9 syötön keskiarvolla, mutta Steph Curry sekä James Harden veivät avausviisikon takamiehen paikat.  

Paikallista aikaa 15:30 käynnistävä Clevelandin ja Oklahoman kohtaaminen on ABC-kanavan maanlaajuisesti esittämä ottelu, joten molemmat joukkueet pistävät varmasti parastaan. Ruutu esittää ottelun suomeksi Kristian Palotien selostamana. Jos et ole aiempi Ruudun asiakas, niin voit testata Ruudun palvelua tästä linkistä veloituksetta kuukauden.

Myös tämä ottelu näkyy NBA League Passista (mikäli käytössä on laaja paketti) sekä Betsafen live streamina.
 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.