Markkasen Bulls supertähti LeBron Jamesin kylään

Keskiviikkona 25. lokakuuta kello 02:00 Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls (Ruutu+)

Maksullinen HD-striimi: NBA League Pass -> Lue lisää
Ilmainen striimi: Betsafe – > Lue lisää

 

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kirkkainkaan tähti ei saa häikäistä Lauri Markkasta. Jyväskyläläisen edustama Chicago Bulls kohtaa nimittäin vieraskentällä koripallomaailman suurimman tähden – LeBron Jamesin – edustaman Clevelandin.

Bulls oli viime viikon otteluissa Torontoa ja San Antoniota vastaan juuri niin huono kuin voitiin odottaa. Härkälauma teki 100 pallonhallintaa kohden vaivaiset 86,6 pistettä, mikä on 14 pinnaa vähemmän kuin viime kauden heikoin keskiarvo (76ers, 100,7p). Erityisesti Bullsin vaihtopenkki on ollut suurissa vaikeuksissa. 

Markkanen on kuitenkin esiintynyt NBA-uransa kahdessa ensimmäisessä ottelussa mainiosti. Ison laitahyökkääjän keskiarvot pisteissä (15,0) ja levypalloissa (10,0) ovat tulokkaiden vertailussa top-3:ssa (tilanne 23.10.). Robin Lopezin ohella Markkanen on ainut Bulls-pelaaja, jonka alkukauden voidaan sanoa olleen plusmerkkinen.
 

https://www.youtube.com/watch?v=8qRS4eiQjR4

Markkanen saalisti NBA-uransa ensimmäisen tupla-tuplan Spursia vastaan.

 

Bobby Portisin ja Nikola Miroticin ollessa sivussa vielä viikkoja, Markkasella on hyvä mahdollisuus jatkaa samaa tahtia tulevissa otteluissa. Suomalainen pelaa lähes niin paljon kuin jaksaa, mikä on harvinainen tilanne tulokkaalle. 

Cleveland ei ole kuolematon edes kotonaan

Cavaliers hävisi edellisessä ottelussaan viikonloppuna peräti 21 pisteellä Orlando Magicille, joka kuuluu liigan pohjasakkaan. Tulos näytti jälleen kerran, että varsinkin runkosarjassa Cleveland on haavoittuvainen maagisesta King Jamesista huolimatta. 

Orlando paukutteli ottelussa 35 kolmen pisteen heitosta peräti 17 sisään. Chicagonkin pelisuunnitelmaan kuuluu olennaisena osana kaukoheittojen paukuttelu, mutta toistaiseksi kolmoset (18/60) eivät ole tällä kaudella uponneet. 

Cleveland joutui lauantaiyönä selviämään ilman kahta parasta pelintekijäänsä, kun Derrick Rose oli sivussa pitkäaikaispotilas Isaiah Thomasin lisäksi. Bullsissa MVP-palkinnon kuusi vuotta sitten voittanut Rose on sivussa myös tiistain ottelusta.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.