Markkanen hyppää altaan syvään päähän – Bullsin menestys saa odottaa

TVmatsit.com on urheilun TV-opas. Katso päivän urheilutarjonta.

Viime yönä järjestetty NBA:n varaustilaisuus tarjosi dramaattiisen käänteen, kun pian Markelle Fultzin ja Lonzo Ballin draftien jälkeen Twitterissä raivonnut uutinen Chichago Bullsin tähden Jimmy Butlerin kauppaamisesta Minnesota Timberwolvesiin vahvistui. Megatreidi kosketti suoraan myös Minnesotan seitsämännellä vuorolla varaamaan Lauri Markkasta, koska suomalaistulokas liitettiin pelaajapakettiin, joka siirtyi Chicagoon vaihtokaupassa Butlerin pelioikeudesta.

20-vuotiaan Markkasen lisäksi Chicagoon siirtyvät Zach LaVine (22) sekä Kris Dunn (23). Kauppa tarkoittaa muutosta Chicago Bullsin strategiassa ja menestyshorisontissa. Päättyneellä kaudella Bulls etsi nopeaa menestystä  Rajon Rondon (31) ja Dwayne Waden (35) johdolla. Mestaruuksia voittaneet veteraanit oli hankittu Chicagoon taistelemaan Idän konferenssin finaalipaikasta, mutta härkien rynnistys katkesi jo ensimmäiselle playoff-kierrokselle. Nyt vaikuttaa siltä, että Chicagon urheilujohtaja John Paxon ja GM Gar Forman ovat reivaamassa kurssia päinvastaiseen suuntaan. Chicagon valmentaja Fred Hoibergilla on valmiin joukkueen sijasta käsissään rakennusprojekti.

 

Markkanen hyppää altaan syvään päähään

Kun tieto Butlerin kaupasta varmistui, reagoivat vedonlyöntimarkkinat siihen muuttamalla Minnesotan NBA:n 2017-18 mestaruuskerrointa 100-1 suhteesta 60-1. Vastaasti Chicagon mahdollisuuksia menestyä pidettiin entistä huonompina ja joukkueen mestaruuskerroin hyppäsi 100-1 suhteesta 200-1. Viime kaudella Chicago voitti 82 ottelusta täsmälleen puolet ja selvisi hädin tuskin pudotuspeleihin. Kerroinarvioiden perusteella Chicagon voi odottaa ensi kaudella keräävän 30-35 voittoa, joten Markkanen joutuu poistumaan useammin parketilta hävityn kuin voitetun ottelun jälkeen. 

Sen sijaan vastuuta ja peliaikaa lienee luvassa nopeasti ja paljon. Espanjaa edustava Nicola Mirotic (26) todennäköisesti siirretään Markkasen tieltä nelospaikalta small forwardiksi. Suurikokoiselle pelaajalle poikkeuksellisen tarkka ja nopeasti lähtevä heitto oli suurin syy Markkasen 7. varausnumeroon, mutta sopeutuminen NBA-puolustamiseen on osa-alue, joka määrittelee 213-senttisen pelaajan onnistumisen maailman kovimmassa koripallosarjassa. Nelospaikalla tai ns. power forwardina 105-kiloinen Markkanen pääsee painimaan LaMarcus Aldridgen ja DeMarcus Cousinsin tyyppisten itseään 15-20 kiloa raskaampien jyrien kanssa.

Jos Dallas olisi varannut Markkasen 9. vuorolla, olisi jyväskyläläinen varmaan päässyt totuttelemaan kaikessa rauhassa NBA:n rytmiin samaa paikkaa pelaavan 38-vuotiaan Dirk Nowitzkin opastuksella. Nyt Chicago uskotaan pyrkivän luopumaan  hankalan pelaajan maineen saaneesta Rondosta jo tämän kesän aikana. Waden puolestaan pitää Windy Cityssä vain 24 miljoonan dollarin sopimus, josta Paxon ja Forman yrittänevät rimpuilla irti kesken seuraavan kauden.  Veteraanien puhdistuksen jälkeen joukkueeseen jää ensimmäkseen parikymppisiä pelaajia, joiden ura on toivottavasti matkalla ylöspäin. Sink or swim.

 

Lue myös:

 

Siirry tästä Urheilun TV-oppaaseen.