Valioliigan avauskierros huipentuu sunnuntaina ManUn ja Chelsean kohtaamiseen

Manu - Chelsea viaplay

Aaron Wan-Bissaka nähtiin vielä viime kaudella Crystal Palacen paidassa. 

Sunnuntai 11.8. klo 18:30 Manchester United – Chelsea 
TV:
Viasat Jalkapallo ja Viaplay

Tarjous: ManUn voitolle 30.00 kerroin tästä

Valioliigan avausviikonloppu päättyy todelliseen huippuotteluun, kun Manchester United saa vieraakseen Chelsean. Sarjan suurimmat mestarisuosikit – Manchester City ja Liverpool – aloittivat kautensa odotetusti voitolla, mutta sunnuntaina Old Traffordin nurmella nähdään kaksi joukkuetta, joiden nykykunto on arvoitus. 

Ole Gunnar Solskjaer sai unelmastartin ManUn managerina hypättyään Jose Mourinhon saappaisiin viime vuoden joulukuussa. Yli kymmenen ottelun mittaisen voittoputken jälkeen joukkueen suoritustaso kuitenkin romahti ja viimeinen paikka Mestarien liigassa karkasi Tottenhamille. ManU päästi kärkiseuroista eniten maaleja, joten torstaina sulkeutuneen siirtoikkunan suurimmat hankinnat ovat olleet puolustajia. Ensin seura hankki 21-vuotiaan Aaron Wan-Bissakan 45 miljonaanalla punnalla Crystal Palacesta oikean laitapakin tontille ja viime viikolla toteutui pitkään huhuttu Harry Maguiren kauppa, jossa United taipui pulittamaan 80 miljoonaa puntaa verkkaisesti liikkuvasta topparista. Sekä Wan-Bissaka että Maguire nähdään todennäköisesti avauskokoonpanossa Chelseaa vastaan. ManU-faneille kenties mieluisin hankinta on kuitenkin tuulennopea laitahyökkääjä Daniel James, joka pystyy tarjoilemaan laadukkaita keskityksiä kummallakin jalalla. 

Aika Hazardin ja Sarrin jälkeen 

Napolissa erinomaisesta työtä tehneen Maurizio Sarrin pesti Chelseassa jäi lopulta vain yhden kauden mittaiseksi. Tulos ei ollut huono, vaikka italialainen ketjupolttaja sai lähteä. Chelsea sijoittui Valioliigassa kolmanneksi ja voitti Eurooppa-liigan finaalissa Arsenalin. Ex-pelaaja Frank Lampard aloittaa Chelsean managerina hankalassa tilanteessa. Chelsea myi kesällä Eden Hazardin kesällä Real Madridiin ja seuraa uhkaa siirtokielto, jo voi pahimmilaan estää pelaajahankinnat aina ensi kesään asti. Hazard viimeisteli viime kaudella 16 maalia ja syötti 15, mikä tarkoittaa, että belgialaistähti oli suoraan osallisena 49,2 prosentissa kaikista Chelsean maaleista. Mikään muu joukkue ei ollut yhtä riippuvainen yksittäisen pelaajan suorituksista. 

Sunnuntain ottelut

16.00 Newcastle – Arsenal
18.30 Man United – Chelsea

Tilaa Viaplay  → Viaplayn verkkokaupasta. Suosittelemme Valioliigan ystäville 29,99 € / kk maksavaa Viaplay Sport -pakettia.