Kaisa Mäkäräinen MM-ladulle jo torstaina – katso ainakin nämä

Ampumahiihdon MM-kisat 2019

Kaisa Mäkäräisen odotetaan hiihtävän neljä henkilökohtaista matkaa Östersundin MM-kisoissa. 

Hiihdon MM-kisat TV:ssä 7.-17.3.2019
Yle TV2, Yle Areena ja Eurosport Player

Suomen ampumahiihdon ylivoimainen ykkösnimi Kaisa Mäkäräinen ampaisee Östersundin MM-laduille jo tänään torstaina sekaviestissä. Klo 17.15 käynnistyvä kilpailu on nähtävissä Ylellä sekä Eurosportilla, kuten muutkin MM-kisalähetykset.

Sekaviestissä Mäkäräisen ei vielä tarvitse ottaa mitalista paineita – hän hoitaa kakkososuuden, mutta Venla Lehtosen, Tero Seppälän ja Olli Hiidensalon vauhti tuskin on kovin lähellä palkintopallille riittävää tasoa.

Mäkäräisen ensimmäinen henkilökohtainen matka Ruotsissa, 7,5 kilometrin pikakisa, on vuorossa heti perään perjantaina. Suuret suomalaisodotukset ovat kisoissa pitkälti hänen harteillaan, kun toinen kokenut arvokisakävijä Mari Eder päätti jättää kisat väliin. Eder koki, ettei hänen kuntonsa ole tällä hetkellä arvokisojen vaatimalla tasolla.  

Vedonlyöntitoimistot arvioivat Mäkäräisen pikakisan kolmossuosikiksi Laura Dahlmeierin ja Anastasija Kuzminan jälkeen. Sunnuntain kympille hän on tällä hetkellä kakkossuosikki. 

Mäkäräinen itse on painanut suosikin asemaansa ilmeisen tietoisesti alaspäin ja todennut, että "parikymmentä tyttöä" tulee olemaan tiukasti mitalitaistossa mukana. Hiihtovauhtiahan Mäkäräisellä riittää, mutta ammunta on aika ajoin tuottanut hankaluuksia. Etenkään pikakisassa moneen hutiin ei ole varaa. Viime kauteen verrattuna suomalaisen sihti on tilastojen valossa ollut epätarkempi, mikä on tuonut 18 maailmancupin kisasta peräti viisi sijoitusta 30:n huonommalla puolella. 

Henkilökohtaisia matkoja Mäkäräisellä on ohjelmassa luultavasti täydet neljä, joten vähintäänkin kerran – toivottavasti useammankin – Suomessa päästäneen mitalikahveja hörppimään.

Sekaviestikvartetin lisäksi sinivalkoista edustusasua Östersundissa kantavat Suvi Minkkinen, Laura Toivanen, Tuomas Grönman ja Jaakko Ranta. Koko kahdeksikko on päässyt valmistautumaan kisoihin terveenä. 

 

Ampumahiihdon MM-kisat – katso ainakin nämä:

To 7.3. klo 17.15 Sekajoukkueviesti
Pe 8.3. klo 17.15 Naisten 7,5 kilometriä
Su 9.3. klo 14.45 Naisten takaa-ajo
Ti 12.3. klo 16.30 Naisten normaalimatka
La 16.3 klo 14.15 Naisten viesti
La 16.30 klo 17.30 Miesten viesti
Su 17.3. klo 14.15 Naisten yhteislähtö
Su 17.30 klo 17.00 Miesten yhteislähtö