Lunta tupaan – Markkasen toipuminen toivottua hitaampaa

Markkanen paluu

Lauri Markkanen nähdään NBA-parketeilla vasta joulukuussa. 

Vaikka NBA:n 82 ottelun mittaisesta runkosarjasta on kohta pelattu jo viidennes, ei koripalloliigan fanitus ole vielä päässyt kunnolla käyntiin. NBA League Pass on edelleen uusimatta, eikä tilastosarakkaiden tutkiminen piristä marraskuun pimeitä aamuja. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Lauri Markkanen palaa kentille. Kuinka pitkään pitää vielä odottaa?  

Milloin Markkanen palaa kentille 

Chicago Sun-Times -lehden tuoreen jutun mukaan Markkasen toipumisaikataulua siirretty kahdella viikolla myöhemmäksi. Alunperin seura arvioi Markkasen toipumisen vievän 6-8 viikkoa, mutta nyt ennustetta on tarkistettu 8-10 viikkoon, mikä tarkoittaa sitä suomalainen nähtäisiin parketilla joulukuun puolivälin kieppeillä. 

Bullsin valmentaja Fred Hoibergin mukaan Markkanen pystyy harjoittamaan heittoaan jo lähietäisyydeltä, mutta suomalaisella ei ole vielä lupaa  kontaktiin. Markkasen tilanteesta ongelmallisen tekee se, että kyynärpää vaiva on nimenomaan oikeasssa heittokädessä. Chicagon systeemissä suomalaisen rooli on venyttää vastustajan puolus tarjoamalla uskottava kolmosvaara viivan takaa. Jos heittokäsi ei kestä pitkiä kaaria, ei Hoibergilla ole Markkaselle läheskään yhtä paljon käyttöä. 

Viime kaudella pian runkosarjan puolivälin jälkeen Bulls heitti pyyhkeen kehään penkittämällä ykkösmiehiään pedatakseen itselleen edullisen varausvuoron. Joukkue ei taistele kuluvallakaan kaudellla pudotuspelipaikasta, joten se ei halua ottaa turhia riskejä Markkasen paluun kanssa.  

 

Ensimmäinen prime-time peli tammikuussa

Ottaen huomioon Markkasen arvioidun toipumisaikataulun näyttää varsin todennäköiseltä, että suomalainen olisi täydessä pelikunnossa, kun Chicago Bulls kohtaa loppiaissunnuntaina kotonaan Brooklyn Netsin. Ottelu on suomalaisyleisön kannalta tärkeä, koska se esitään täällä ns. prime-timessä kello 22:30 alkaen. Siihen asti kaikki Bullsin ottelun ajoittuvat suomalaiskatsojan kannalta yöaikaan. Bullsin otteluohjelma voi katsoa täältä.