Liigan välierät jatkuvat: HIFK hakee avausvoittoa Kärpistä

HIFK – Kärpät välieräottelu tänään kello 18:30.

 

HIFK ja Kärpät kohtaavat tänään toista kertaa Liigan välierissä. Ensimmäinen trilleri päättyi Kärppien 3-2 voittoon ensimmäisessä jatkoerässä. Illan ottelu alkaa kello 18:30.

Ensimmäisen välieräottelun tappio oli stadilaisille erityisen karvas. Joukkue johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0, mutta Kärpät nousivat tasoihin viime minuuttien osumalla. Nyt HIFK:lla on hyvä mahdollisuus iskeä sarja tasoihin kotikaukalossaan.

 

HIFK tarvitsee onnistumisia kärkipelaajiltaan

Ensimmäisessä ottelussa oli kummallekin joukkueelle paljon hyviä elementtejä. HIFK:n paljon parjattu maalivahtipeli oli erinomaisessa iskussa. Atte Engren torjui ottelussa 33 kertaa, ja antoi stadilaisille hyvän mahdollisuuden voittoon.

Kärpät eivät olleet parhaimmillaan puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan, mutta pikkuhiljaa oululaiset ovat löytäneet runkosarjan maagista virettään. Kärppien junioriosastokin sai tehotilinsä auki. Juuri Aleksi Heponiemi iski joukkueensa tasoitusmaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää runsaat kaksi minuuttia.

Kärppien laadukkaan puolustuksen ykkösnimeksi on yllättäen noussut Teemu Kivihalme. 23-vuotias yhdysvaltalaispakki on tehnyt viidessä pudotuspeliottelussa tehot 3+3. Laukaus on ollut kovassa tikissä pudotuspeleissä, ja Kivihalme on heiluttanut verkkoja joka kymmenennellä yrityksellään.

Pärjätäkseen kovavireiselle kärppälaumalle HIFK tarvitsee onnistumisia kärkipelaajiltaan. Joukkueen ykkösketju aloitti pudotuspelit erinomaisesti, ja Pelicans oli helisemässä Erik Thorellin, Juhani Tyrväisen ja erityisesti Joonas Raskin kanssa. Ketjun tempo on kuitenkin hidastunut runsaasti parhaimmista ajoista. Ensimmäisessä kohtaamisessakin koko kolmikko jäi vaille tehoja.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri