Liigan puolivälierät TPS – SaiPa: materiaalietu kääntää sarjan Tepsille

Puolivälierä: TPS – SaiPa tiistaina klo 18:30.

Tietoa Liigan Playoffien TV-lähetyksistä:

Ruutu on pudottanut viimeiselle Liiga-kaudelle Liiga -tuotteensa hintaa tuntuvasti. Vielä viime kaudella pudotuspelien seuraaminen maksoi kampajasta riippuen 24,95 € tai 29,95 € kuukaudessa, mutta nyt Liigan otteluita voi katsoa Ruutu+ suoratoistopalvelussa 14,95 kuukausihintaan. Ruutu+ tilaajan ei tarvitse sitoutua pitkään sopimukseen, vaan paketista voi luopua ilman määräaikaa. Liigan Ruutu+ -palvelun voi tilata täältä.

 

Liigan playoffit saadaan vihdoin tänään oikeasti käyntiin, kun puolivälierissä pelataan esimmäiset ottelut. Tiistain toisessa parissa runkosarjassa toiseksi sijoittunut TPS saa vastaansa SaiPan, joka ansaitsi paikkansa kahdeksan joukossa pudotuspelikarsinnan kautta. TPS ja SaiPA ovat edellisen kerran ottaneet toisistaan pudotuspeleissä mittaan keväällä 2006.

Mitalit ovat kiertäneet Turun ja Lappeenrannan viime vuosina. Tepsin edellinen mestaruus on kahden vuoden takaa, eikä joukkue ole sen jälkeen selvinnyt playoffeissa puolivälieriä pidemmälle. SaiPa puolestaan pääsi pelaamaan pronssista kaudella 2014, mutta muuten pudotuspelimenestys on jäänyt laihaksi. Lappeenrantalaisten toistaiseksi ainoa SM-mitali on pronssi vuodelta 1966. 

Turussa jo 1990-luvulla pari mestaruuttanut voittanut 41-vuotias Tomi Kallio tavoittelee jälleen mitalia Tepsin paidassa. Jääkiekkouransa jatkoa viime kauden päätteeksi tosissaan puntaroinut konkari osoitti iän olevan vain numero voittamalla joukkueen sisäisen pistepörssin. Myös 42-vuotias Eric Perrin sekä 39-vuotias Henrik Tallinder kuuluvat samaan teräsmiesten sarjaan.  

TPS:n joukkue on vahvistunut rankasti kauden mittaan hankkimalla muun muassa Ilari Filppulan ja Oula Palven. Lappeenrantalaisten materiaali häviää syvyydessä ja laadussa, mikä antaa edun Tepsille sarjan venyessä. Pelicansia vastaan SaiPa hyödynsi tehokkaasti vastustajan virheet, mutta laadukkaiden maalinpaikkojen rakentaminen omista hyökkäykseen lähdöistä tuotti lappeenrantalaisille suuria vaikeuksia. Veikkaus arvioi sputnikit altavastaajaksi 4.10 kertoimella.
 

SaiPan voitto Pelicansista ensimmäisessä jatkoerässä oli herkkua lappeenrantalaisyleisölle.

 

Ruutu pudotti Liiga-kiekon hintaa

Vuodesta 2013 yksinoikeudella jääkiekon pääsarjaa esittäneen Sanoman ja Liigan välinen mediasopimus päättyy tähän playoff-keväseen. Sopimuksen viimeiselle kaudella Ruutu pudotti Liiga -tuotteensa hintaa tuntuvasti. Vielä viime kaudella pudotuspelien seuraaminen maksoi kampajasta riippuen 24,95 € tai 29,95 € kuukaudessa, mutta nyt Liigan otteluita voi katsoa Ruutu+ suoratoistopalvelussa 14,95 kuukausihintaan. Ruutu+ tilaajan ei tarvitse sitoutua pitkään sopimukseen, vaan paketista voi luopua ilman määräaikaa.

Liigan otteluiden lisäksi Ruutu+ esitää maalis-huhtikuussa NBA-koripalloa, jalkapallon Eurooppa-liigaa, Veikausliigaa sekä muita kotimaisia pallosarjoja. Ohessa valintoja Ruutu + urheilutarjonnasta. Tulevia poimintoja alla:

1.4. klo 22:30 Markkasen prime time -matsi, Chicago Bulls – Washington Wizards (NBA)
3.4. alkaen Liigan välierät
5.4. Eurooppa-liigan puolivälierät 1. osaottelut
7.4. Veikkausliigan avauskierros 
12.4. Eurooppa-liigan puolivälierät 2. osaottelut.
14.4. alkaen NBA:n pudotuspelit
17.4. alkaen Liigan finaalit
 

Voit tehdä Ruutu+ tilauksen hintaan 14,95 € / kk ja ilman määräaikaa täältä. 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.