Pelicansin ja HIFK:n huippumatsi tänään maksutta TV5:ltä!

Puolivälieräottelu Pelicans – HIFK tänään TV5:ltä klo 18:30.

Katso myös:
→ Kymppi tulikuuman Pelsun puolesta tuo 99 euron palautuksen

Liigan puolivälierät alkavat tänään. Varsinaisten pudotuspelien avauskierroksella nähdään kaksi ottelua. Pelicans isännöi HIFK:ta, ja TPS kohtaa puolestaan HPK:n.

Pelicansin ja HIFK:n välinen ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5:ltä. Peli alkaa kello 18:30, ja ottelua edeltää puolen tunnin kiekkostudio.
 

Pelicans ensimmäistä kertaa ennakkosuosikki

Pelicans lähtee niin avausotteluun kuin koko ottelusarjaan ennakkosuosikkina. Aiemmin seurojen kohdatessa ratkaisupeleissä lahtelaiset ovat olleet aina altavastaajan asemassa. Tällä kaudella Pelicans vei kaikki joukkueiden neljä keskinäistä ottelua nimiinsä.

Neljä voittoa eivät kuitenkaan kerro koko totuutta joukkueiden välisistä voimasuhteista. Viimeinen joukkueiden välinen kamppailu oli äärimmäisen tasainen, mutta lahtelaisten parempi viimeistely johti lopulta isonumeroiseen voittoon. HIFK:n maalivahtisuorituskin oli erittäin pehmeä.

Koko Atte Engrenin kausi on ollut mollivoittoinen. EHT-tason maalivahti ei ole saanut pakettiaan kunnolla kasaan missään vaiheessa. Hän syyllistyy toistuvasti ylipelaamiseen, antaa liikaa irtokiekkoja ja ylipäätään päästää kiekkoja turhan heppoisesti selkänsä taakse. Engrenin torjuntaprosentti runkosarjassa oli 89,4.

Pelicans-pelaajista moni pelasi tällä kaudella elämänsä parasta kiekkoa. Muun muassa Oliwer Kaski, Jesse Saarinen ja Antti Tyrväinen iskivät henkilökohtaiset piste-ennätyksensä. Nähtäväksi jää, oliko lahtelaisten liito hetkellistä ylisuorittamista vai pitkäjänteinen kehitysaskel oikeaan suuntaan.

Aiemmilla kausilla Pelicansin pelinopeus on selvästi laskenut pudotuspeleissä. Tällä kaudella pussinokkien trendi on ollut nouseva, ja viimeisistä viidestä ottelustaan joukkue hävisi vain yhden, senkin sarjaa dominoiville Kärpille. HIFK:n lyömiseen täytyy pystyä jatkamaan nousevaa käyrää.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri