Liigan ensimmäinen finaali katsottavissa tänään ilmaiseksi!

Finaaliottelu Kärpät – HPK TV5:ltä tänään kello 17:00.

Katso myös:
• Liigan finaalit alkaa – Näin teet satasen Kärppien voitolla → täältä

 

Liigakausi huipentuu tänään alkaviin finaaleihin. Loppuotteluihin yltivät runkosarjaa dominoinut Kärpät sekä monet kiekkoseuraajat yllättänyt HPK. Ensimmäinen finaaliottelu alkaa kello 17:00 ja on katsottavissa ilmaiskanava TV5:ltä.

Tiellään finaaliin Kärpät selätti Ilveksen (4-0) ja HIFK:n (4-2). HPK puolestaan kohtasi pudotuspeleissä ensin TPS:n (4-1) ja tämän jälkeen Tapparan (4-2).

 

Pystyykö HPK yllättämään vielä kerran?

HPK:n odotettiin tippuvan pudotuspeleistä jo ensimmäisessä ottelusarjassa TPS:ää vastaan. Jokaisen uuden haasteen kohdalla hämeenlinnalaiset ovat kuitenkin löytäneet uuden vaihteen koneestaan. Iso kiitos joukkueen menestymisestä kuuluu valmentajavelho Antti Pennaselle.

Useampi HPK-pelaaja teki tällä kaudella läpimurtonsa Liigan eliittiin. Puolustaja Petteri Nikkilä teki runkosarjassa 42 tehopistettä. Nyt hän johtaa koko pudotuspelien pistepörssiä iskettyään 11 ottelussa tehot 4+8=12. Pudotuspelien pistepörssin top 10:stä löytää hänen lisäkseen kolme muutakin HPK-pelaajaa.

Kärppiin verrattuna hämeenlinnalaisten heikkous on materiaalin kapeus. Parhaat pistemiehet kyllä onnistuvat, mutta materiaalin leveydessä he jäävät selvästi kakkoseksi Kärpille. Oululaisten materiaali on kaikinpuolin parempi, mutta HPK on samanlaisen ihmeen tehnyt ennenkin. Mestaruutta ei ratkota paperilla vaan kaukalossa.

Kärpille positiivinen merkki on ollut nuorisoduo Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin herääminen. Kumpikin huippulupaus jäi ilman tehoja Ilves-sarjassa, mutta HIFK:ta vastaan kumpikin sai viimein maalihanansa avattua. Heponiemi ja Kupari tuovat entisestään tähtitason leveyttä Kärppien hyökkäykseen.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri