Liiga vain 5 € kuukaudessa Viasat Urheilun tilaajalle – toimi näin

Jääkiekon tärkeimmät tv-oikeudet ovat jakautuneet Telian ja Viasatin kesken.

Katso kaikki yhdistelmäpaketit → Täältä

Jääkiekon sarjoista suomalaisia kiinnostavat ylivoimaisesti eniten kotimainen Liiga sekä NHL. Urheilun tv-oikeuksien jakautuminen usean palveluntarjoajan kesken tulee usein kalliiksi. TVmatsit.com selvitti miten jääkiekon suurkuluttaja pääsee halvemmalla.

Suomalaisten hyvien otteiden myötä yhä suurempaa huomiota nauttiva NHL sekä Venäjän KHL-sarja kuuluvat Viasatille. Kotimainen Liiga puolestaan siirtyi viime keväänä Sanomalta Telian esittäväksi.

Jos olet Viasat Urheilun tilaaja ja käytät operaattoreiden kanavakorttia tai äly-TV -järjestelmiä (Esim. Elisa Viihde, Telia TV digiboksi), kannattaa jatkaa lukemista.

Liiga 5 € / kk Viasat Urheilun tilaajalle

Viasat Urheilun ja Telian Liiga Passin ostaminen erikseen on kuluttajalle kallis vaihtoehto. Jos molemmat tilaukset ovat samaan aikaa voimassa, pitää lätkän seuraamisesta maksaa lähes 60 euroa kuukaudessa.

Telia on tuonut kaikessa hiljaisuudessa markkinoille tuotteen, joka mahdollistaa Liiga-kiekon sekä Viasatin NHL:n ja KHL:n yhdistämisen samaan tilaukseen. TVmatsit.comin laskujen mukaan tv-urheilun keskittäminen Telialle on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin kaksi erillistä tilausta. Telia nimittäin tarjoaa Liiga + Viasat Urheilu paketin 39,90 euron kuukausihintaan. Näin ollen keskittäjä säästää kuukaudessa lähes 20 euroa. Asian voi ajatella myös niin, että Liigan tilaaminen Viasat Urheilun päälle maksaa vain 5 euroa kuukaudessa.

Vertailu:

  • Erikseen: Telia Liiga 24,90 € / kk + Viasat Urheilu 34,90 € / kk = 59,80 € / kk.
  • Yhdessä: Telia Liiga + Viasat Urheilu = 39,90 € / kk (säästö 19,90 € / kk)

Telian kaikkiin yhdistelmäpaketteihin voit tutustua täällä → Telian Yhdistelmäpaketit

Vuosihintojen vertailu

Telian Liiga + Viasat Urheilu yhdistelmäpaketti on saatavilla vain 12 kuukauden mittaisena määräaikaistilauksena, joten todellinen säästö selviää vasta vertailemalla erikseen ja yhdessä tilattujen pakettien vuosihintoja. Telian Liiga Passi on ilmainen niinä kesäkuukausina, kun sarjaa ei pelata. Viasatin tilaajan voidaan taas olettaa katkaisevan tilauksensa NHL:n finaalien päättyessä kesäkuussa ja jatkavan tilaustaan elo-syyskuussa KHL-kauden alkaessa. Huolimatta näistä vähennyksistä Telian ja Viasatin yksittäistilauksiin, on Telian Liiga + Viasat Urheilu –paketti vuodessa lähes 100 euroa edullisempi. 

Erikseen ostettuna:

  • Telia voimassa 9 kk* (tauolla kesäkuu – elokuu) = 24,90 € x 9 kk = 224,1 €
  • Viasat voimassa 10 kk (poikki heinäkuu-elokuu) 34,9 x 10 kk = 349 €
  • Yhteensä: 573,1 €

Yhdessä ostettuna:

  • Telia + Viasat (voimassa 12kk) 39,90 € x 12 kk = 478,8 €
  • Yhteensä: 478,8 €

Vuosisäästö: 94,3 euroa.

* sisältää Liigan pre seasonin.

Vertailussa on käytetty seuraavia operaattorien ilmoittamia hintoja:
• Viasat Urheilu 34,90 € / kk
Telia Liiga Passi 24,90 € / kk (kaikkien joukkueiden kaikki ottelut)
Telia Liiga + Viasat Urheilu 39,90 € / kk

Mikä on Telia TV?

Telia TV:tä on mahdotonta tiivistää yhteen sanaan, sillä se on ohjelmakirjasto, tallennuspalvelu, videovuokraamo sekä väylä muiden yhtiöiden kanavapaketteihin ja suoriin lähetyksiin. Telia TV:n myötä huippulätkä kulkee kuluttajan mukana, koska telkkarin ohella otteluita voi seurata niin tabletilla kuin puhelimellakin. 

Viikonlopun (20.-22.12.) jääkiekon kohokohdat

Torstai
• 18.30 Jokerit – TsSKA
• 18.30 Liigassa 4 ottelun kierros

Perjantai
• 18.30 HIFK – Tappara

Lauantai
• 16.00 Jokerit – Riika
•  NHL:ssä peräti 6 kappaletta NHL:n prime time otteluita