Lentopallon MM-kisat toden teolla käyntiin perjantaina

Suomi - Kuuba lentopallo

Perjantaina klo 17:00 Suomi – Kuuba, lentopallon MM-kisat. 
TV: Yle TV2 ja Areena

Suomi avasi sunnuntaina käynnistyneet lentopallon MM-kisat 0-3 -tappiolla isäntämaa Bulgarialle. Joukkue ja fanit pääsevät kunnolla vauhtiin neljän välipäivän jälkeen perjantaina, kun Suomi kohtaa toisessa ottelussaan Kuuban. Tahti on tiivis, koska seuraavan viiden päivän aikana Suomi pelaa vielä neljä ottelua. 

Jatkopaikan kannalta Kuuba-peli on elintärkeä. Puola, Iran ja Bulgaria näyttivät avauspeleissään vahvuutensa, joten lohkon neljännestä jatkopaikasta kisannevat juuri Suomi ja Kuuba sekä Puerto Rico. Perjantaina vastustajaa ei saa päästää missään vaiheessa ottelun herraksi. Kuuban peli on parhaimmillaan melkoista ilotulitusta, mutta vastaavasti päät notkahtavat helposti epäonnistumisten myötä. Suomen on oltava hereillä varsinkin erien aluissa.

Mielenkiinnolla odotamme myös päävalmentaja Tuomas Sammelvuon pelaajavalintoja. Suomella on kaksi tasavahvaa passaria, joista kumpi tahansa voi pelata. Suurimmat pohdinnat käytäneen kuitenkin yleispelaajaosastolla. Annetaanko nuorelle kaksikolle Antti Ronkainen – Niko Suihkonen edelleen vastuuta vai marssittaako päävalmentaja kentälle Elviss Krastinsin tai Sakari Mäkisen? Oman mausteensa peleihin tuovat Suomi-fanit, joita on matkustanut Varnaan useampi tuhat.

Yle näyttää Suomi – Kuuba -ottelun suorana lähetyksenä TV2:lla perjantaina 14. syyskuuta alkaen kello 16.30. Myös kaikki muut Suomen ottelut katsot Ylen kanavilta. Suomen alkulohko pelataan Bulgarian Varnassa. Muut kisakaupungit ovat Sofia ja Ruse sekä Italian Bari, Bologna, Firenze, Milano ja Torino, jossa pelataan kaikki ottelut kolmannelta kierrokselta eteenpäin.

Alkusarjan otteluohjelma ja TV

Su 9.9. Bulgaria-Suomi 3-0 (25-21, 25-19. 25-22)
Pe 14.9. klo 17.00 Suomi-Kuuba
La 15.9. klo 20.30 Puola-Suomi
Su 16.9. klo 17.00 Puerto Rico-Suomi
Ti 18.9. klo 17.00 Suomi-Iran
Kuva: FIVB