Lentopallon MM-kisat 2018 – otteluohjelma ja TV-opas

Suomi osallistui myös 2014 lentopallon MM-kisoihin

 

Suomi nousi lentopallomaailman tietoisuuteen reilu vuosikymmen sitten sijoittumalla vuoden 2007 EM-kisoissa sensaatiomaisesti neljänneksi. Nykyään miesten maajoukkueen arvokisapaikkaa pidetään melkeinpä itsestäänselvyytenä.

Sinivalkoiset fanit ovat päässeet nauttimaan EM-huumasta jo kuusi kertaa peräkkäin – tulevan syksyn MM-kisatkin ovat joukkueelle jo toiset peräkkäiset. Neljä vuotta sitten Puolasta oli tuliaisina yhdeksäs sija. MM-kisoihin kelpuutetaan yhteensä 24 maata, joista kymmenen tulee Euroopasta.

MM-kisat näyttävät myös suunnan seuraavalle kahdelle vuodelle. Pystyykö Suomi ottamaan vielä sen yhden askeleen ja selviytymään vuoden 2020 kesäolympialaisiin Tokioon? Ilman EM-kisaputken jatkumista sekä hyvää MM-sijoitusta voidaan olympiaunelmalle käytännössä heittää hyvästit.

Suomi (MM-rankingin 18.) avaa MM-kisat 9.päivä syyskuuta Varnassa toista kisaisäntää eli Bulgariaa (14.) vastaan. Lohkon muut vastustajat ovat Kuuba (16.), Puola (3.), Puerto Rico (29.) ja Iran (8.). Alkulohkon neljä parasta joukkuetta etenee 16 joukkueen jatkopeleihin. Tämä lienee Suomellekin minitavoite. Urakka on tosin kova, sillä alkulohkon neljä viimeistä ottelua pelataan viiden päivän sisällä.

Hallitseva maailmanmestari Puola sekä kotijoukkue Bulgaria ovat lohkon ennakkosuosikkeja, mutta näiden jälkeen on tasaista. Suomen jatkopaikka vaatii ainakin kahta voittoa ja ratkennee vasta lohkon päätöspelissä Irania vastaan. Arvokisoissa on tosin ennenkin pystytty kaatamaan ennalta kovempia joukkueita.

Touko-kesäkuussa pelattava Euroopan liiga sekä elokuussa alkavat EM-karsinnat valmistavat joukkuetta kauden päätapahtumaan. Uusi kesäliiga on erinomainen tilaisuus ajaa nuoria pelaajia sisään maajoukkueeseen, joten alkukesän rosteri voi hyvinkin poiketa lopullisesta EM-karsinta- ja MM-ryhmästä.

Myös suomalainen fani-ilmiö tunnetaan Euroopan palloiluparketeilla. On varmaa, että syyskuussa tuhannet sinivalkoiset lentopallokannattajat valloittavat Varnan kadut ja kultahietikot. MM-kisoja voit seurata Ylen kanavilta.

 

Lue myös nämä:

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.