Lentisnaiset yllätysvalmiina EM-kisoihin – Yle näyttää kaikki Suomen ottelut

Naisten lentopallon EM-kisat pelataan 23. elokuuta – 8. syyskuuta. 
TV:
Yle TV2 ja Areena 

Kuva: CEV / Tuomas Pelto.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue selvitti tiensä kolmen vuosikymmen tauon jälkeen perjantaina Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa käynnistyviin EM-kisoihin. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Turkin Ankarassa yhdessä kisaemäntien, Serbian, Kreikan, Ranskan ja Bulgarian kanssa. Jokaisen neljän alkulohkon neljä parasta maata etenee 16 joukkueen pudotuspeleihin.

Naisten lentopallobuumi lähti uuteen nousuun reilut kaksi vuotta sitten Euroopan liigan hopean myötä. Viime kesänä joukkue selviytyi uudistetun Kultaisen liigan lopputurnaukseen ja varmisti paikkansa EM-kisoihin. Päävalmentaja Tapio Kangasniemen luotsaaman tiimin viisivuotinen työ huipentuu nyt hienolla tavalla. Menestyksen taustalla ovat ennen muuta määrätietoinen valmennus sekä pelaajan kehitystä tukeva arki. Onnistumiset kansainvälisissä peleissä ovat poikineet pelaajille myös paikkoja Euroopan kovempiin sarjoihin – puolet joukkueesta pelaa tulevalla kaudella maamme rajojen ulkopuolella.

Suomen joukkue on saanut valmistautua rauhassa EM-kisoihin ilman suurempaa mediahuomiota ja suurennuslasin alla olemista. Joukkue ei ole lähdössä Turkkiin pelkästään osallistumaan, vaan pääsy lohkosta jatkoon on enemmänkin realistinen tavoite kuin unelmien täyttymys.

Suomi joutuu jo avauspeleissään todelliseen tulikokeeseen, sillä perjantaina kohdataan hallitseva Euroopan mestari Serbia ja lauantaina kaksi vuotta sitten EM-pronssille pelannut Turkki. Sinivalkoisten päävastustajina voidaan pitää Kreikkaa ja Ranskaa, joiden kaatamista myös jatkopeleihin pääsy edellyttää.
 

Ylen lähetykset lentopallon naisten EM-kisoista

•    pe 23.8. klo 17:00 Serbia – Suomi
•    la 24.8. klo 19:30 Suomi – Turkki
•    su 25.8. klo 19:30 Kreikka – Suomi
•    ti 27.8. klo 17:00 Suomi – Ranska
•    to 29.8. klo 17:00 Bulgaria – Suomi
•    su 1.9. – ke 4.9. jatkopelit
•    la 7.9. – su 8.9. välierät ja mitalipelit