Lentisnaiset pelaavat Kultaisen liigan lopputurnauksessa

Torstai 14.6.klo 18.00 lentopallon Kultainen liiga Bulgaria – Suomi

Kampanja:
→ Ruutu+ näyttää ottelun, voit katsoa kuukauden Ruutu+-pakettia veloituksetta tästä linkistä

Suomen naisten lentopallomaajoukkueella on kova draivi päällä. Vuosi sitten paikka tämän syksyn MM-kisoihin oli vielä liian kova pala purtavaksi, mutta viime kesänä joukkue ylsi silloisessa Euroopan liigassa hopealla. Kova tahti Euroopan kentillä sai nyt jatkoa, kun Suomi eteni Euroopan Kultaisen liigan neljän joukkueen lopputurnaukseen.

Joukkue aloitti Kultaisen liigan alkulohkon pelit 0-3 -vierastappiolla Kroatialle, mutta neljä peräkkäistä voittoa sekä kaksi erävoittoa päätöspelissä Unkaria vastaan takasivat Suomelle paikan 14.–15. kesäkuuta pelattavan Final Fouriin. Matkan varrella kaatuivat Ranska kahdesti sekä Kroatia ja Unkari kertaalleen – kotikentällä naisillemme kirjattiin vain kaksi erätappiota.

Torstaina pelattavassa välierässä Suomi (20:s) kohtaa Bulgarian, joka on Euroopan rankingissa sijalla 9. Bulgaria on vakiokävijä sekä MM- että EM-kisoissa, joten sen lähtee hienoisena suosikkina tavoittelemaan paikkaa perjantain loppuotteluun. Lopputurnauksen kaksi muuta joukkuetta ovat järjestäjämaa Unkari sekä Tshekki. Panoksena välierissä on myös paikka Perussa juhannusviikolla pelattavaan FIVB:n Challenger Cupiin, jonka voittaja karsii pääsystä ensi kaudeksi Nations liigaan.

 

Televisointi

Sanoma Median omistama Ruutu+ -suoratoistopalvelu näyttää naisten Kultaisen liigan lopputurnauksen kaikki neljä ottelua suorina lähetyksinä. Voit aktivoida itsellesi Ruutu+ -paketin veloituksetta kuukaudeksi käyttöösi täältä.

• Torstai 14.6. klo 18.00 Bulgaria – Suomi
• Torstai 14.6. klo 21.00 Unkari – Tshekki
• Perjantaina 15.6. klo 18.00 pronssiottelu
• Perjantaina 15.6. klo 21.00 loppuottelu