Leijonille kolme vahvistusta Pohjois-Amerikasta

Jääkiekon MM-kisat 2019 pelataan Slovakiassa 10.-26. toukokuuta.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Leijonat saa kolme vahvistusta Pohjois-Amerikasta. MM-leiriryhmään liittyvät maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju sekä hyökkääjä Juho Lammikko. Muita NHL- tai KHL-vahvistuksia ei enää ole tulossa.

– Jokaisella on omat syynsä taustalla, eikä se ole meidän asiamme lähteä näitä sen enempää erittelemään. Nyt keskitytään siihen joukkueeseen, joka on leirityksessä mukana, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen painottaa maajoukkueen kotisivuilla.

Lankinen pelasi tällä kaudella 19 ottelua AHL:ssä. Niissä hänen torjuntaprosenttinsa oli 91. Lisäksi hän pelasi ECHL:ssä kuusi ottelua 89,3 torjuntaprosentilla.

Jokiharju pelasi kauden puoleksi NHL:ssä ja puoliksi AHL:ssä. 38 NHL-ottelussa hän antoi 12 syöttöpistettä, ja 30 farmimatsissa hän pyssytti tehot 2+15. Jokiharju oli myös Nuorten Leijonien mukana voittamassa U20-maailmanmestaruutta.

Fyysisestä pelistään tunnetu Lammikko pelasi niin ikään kauden NHL:n ja farmin välillä. NHL:ssä hän keräsi vain kuusisyöttöä, ja farmissa Lammikko sai tililleen tehot 6+12.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri