Leijonilla mahdollisuus voittaa lohko ja katkaista synkkä putki Ruotsia vastaan

18.2.2018 14:10 Suomi – Ruotsi @ TV5 ja Eurosport Player.

Eurosport Playerin saat olympialaisten ajaksi yhden euron hintaan tästä linkistä. Tarkempia lisätietoja löydät artikkelistamme.

Katso myös: 

 

Leijonien alkusarja PyeongChangin olympialaisissa huipentuu sunnuntai-iltapävällä Ruotsia vastaan pelattavaan päätösotteluun, jonka panoksena C-lohkon voitto sekä suora paikka puolivälieriin. 

Tre Kronor on ollut 2000-luvulla Suomelle hankala vastustaja olympiakiekossa, sillä Leijonien edellinen voitto länsinaapurista löytyy 20 vuoden vasta takaa Naganon kisoista.  PyeonChangissa Ruotsi on tehnyt tähän asti varmaa tulosta jättämällä niin Norjan kuin Saksankin nollille. 

Ylivoimapelaaminen noussee avainrooliin sunnuntain ottelussa, koska tasaviisikoin maalipaikat jäävät vähiin molempien joukkueiden puolustaessa kurinalaisesti. Viidestä tehdystä ylivoimamaalista huolimatta Suomen pelaaminen on melko kaavamaista kiekon sahatessa Sami Lepistön ja Eeli Tolvasen väliä. Turnauksessa kahdeksan ylivoimaa tappanutta Ruotsia vastaan täytyy pystyä parempaan. Laadukkaita laukauksia pitäisi saada myös vaikeammin ennakoitavilta sektoreilta.   

Ruotsillakin on kiire saada ylivoimansa toimimaan, sillä joukkue on olympialaisissa nyhjännyt kymmenen ylivoimaa ilman maaleja. Jos mukaan otetaan vielä treenipeli Kanadaa vastaan, on Tre Kronor pelannut kolme ottelua ilman ylivoimaosumaa. Joukkueesta löytyy Linus Omarkin johdolla runsaasti kiekollista taitoa, mutta yhteistä säveltä ylivoimaviisikko ei löytänyt. NHL:n ensi kesän ykkösvaraukseksi povattua 17-vuotiasta Rasmus Dahlinia käytettiin ylivoimassa viivamiehenä Saksaa vastaan, mutta teinisensaatio ei vakuuttanut. Suomea vastaan Dahlinin istuu katsomossa. 

Sunnuntain ottelussa Ruotsin maalilla torjuu Aftonbladetin mukaan Viktor Fasth, joka nähtiin Växjö Lakersin maalilla CHL:n finaalissa JYPiä vastaan. 
 

Panoksena lohkovoitto

Ruotsi-ottelun voittaja vie nimiinsä C-lohkon ja jatkaa suoraan puolivälieriin. Myös paras lohkokakkonen välttää neljännesvälierät. Jos Suomi häviäisi Ruotsille jatkoajalla tai voittolaukaskilpailussa, olisi sillä edelleen kohtuullisen hyvä mahdollisuus parhaan lohkokakkosen paikkaan. Jo pelatusta B-lohkosta parasta kakkosta ei voi tulla, joten parhaan kakkosen paikka ratkeaa A-lohkon Tsekki-Sveitsi ja Kanada-Etelä-Korea otteluiden tulosten myötä. 

https://www.youtube.com/watch?v=gqssCSw_2bQ

Tältä joukkueiden kohtaaminen näytti neljä vuotta sitten.

 

Vedonlyönti

NordicBetin kerroinasetelma on heilahtanut päälaelleen kahden päivän aikana. Heti Suomen Norjan voiton jälkeen, Leijonien voittokerroin Ruotsia vastaan oli 2.75, mutta nyt se on pudonnut jo 2.55:en. Ruotsi on edelleen NordicBetin suosikki voittamaan sunnuntain ottelun 2.45 kertoimella. Veikkaus puolestaan on nostanut Suomen suosikiksi 2.30 kertoimella, mikä saattaa johtua siitä, että Suomen voitossa piilee pelkästään suomalaisista asiakkaista koostuvasssa markkinassa huomattavasti Ruotsin voittoa suurempi vedonvälittäjän riski.  

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.