Leijonien ottelut eivät näy 200,000 suomalaiselle veloituksetta

Olympialaisten jääkiekko käynnistyy Suomen osalta varhain torstaiaamuna kello 05:10

 

Lain mukaan Leijonien otteluiden PyeongChangin kisoissa pitäisi näkyä vapailla TV-kanavilla, mutta se ei valitettavasti kuitenkaan takaa sitä, että kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan huippukiekosta ilmaiseksi, kun Suomi aloittaa olympiaurakkansa varhain torstaiaamuna Saksaa vastaan. 

Kuten kisojen ensimmäisen viikon jälkeen jo hyvin tiedetään Yle ei enää näytä kaikki olympialaisten tapahtumia, vaan osa niistä on katsovissa vain olympialaisten liikkuvan kuvan oikeudet omistavan Discoveryn kanavilla.

Esimerkiksi miesten jääkiekko näkyy vain Discoveryn kanavien välityksellä. Televisioyhtiö esittää Leijonien pelit sekä olympialaisten jääkiekon välieristä eteenpäin ilmaisella TV5-kanavallaan, joka näkyy kaikissa kaapelitalouksissa. Sen sijaan antenniverkon varassa olevien kotien tilanne erityisesti Pohjois-Suomen harvaan asutuilla alueilla ei ole aivan yhtä hyvä.

Discovery arvioi, että TV5 tavoittaa 96 prosenttia Suomen kansasta, mikä tarkoittaa sitä, että kanavan näkyvyysalueen ulkopuolelle jää runsaat 200,000 suomalaista. TV5 näkyy antennitalouksille Digitan ja DNA:n antenniverkkojen näkyvyysalueelle, joka ei ulotu Oulu-Vuokatti-linjan pohjoispuolelle. 

 

Faktalaatikko:

Näin tilaat Eurosport Playerin 1,12 eurolla

1. Siirry Eurosport UK:n sivulle tästä linkistä
2. Rekisteröidy käyttäjäksi (suomenkielinen lomake)
3. Anna kampanjakoodi UK99
4. Tarkista, että kuukausihinta päivittyy £6,99 -> £0,99
5. Anna maksukortin tiedot ja vahvista tilaus. 

 

Eurosport Playeriin voi saada tuntuvan alennuksen 

Täysin katveessa pohjoiset alueet eivät kuitenkaan ole, sillä Discoveryn kisalähetyksiin pääsee käsiksi tilaamalla niin ikään yhtiölle kuuluvan Eurosport Playerin olympiapassin.  

Pohjoisessa Eurosportin olympiapassin 9,99 euron hinta on herättänyt mielipahaa, koska Etelässä Leijonien kiekkopelit voi katsoa ilmaiseksi. TVmatsit.com on kuitenkin löytänyt tavan ostaa saman sisällön huomattavasti huokeampaan hintaan hyödyntämällä Eurosport UK:n £0,99 punnan kampanjatarjousta, joka on punnan nykykurssin mukaan vain 1,123 euroa

TVmatsit.com testasi Eurosport UK:n kautta tilattua Eurosport Playeriä ja totesi että sen kautta on saatavilla kaikki samat sisällöt suomeksi selostettuina kuin suomalaisille suunnatussa Eurosportin Olympiapassissa. UK-tilaukseen kuuluvat myös TV5:n olympiastudiot sekä jääkiekko-lähetykset. 

Suomessa myynnissä olevaan Olympiapassiin verrattuna Britannian olympiatarjouksen hyödyntäminen vaatii kuitenkin hiukan ylimääräistä vaivaa, koska UK-tilaus pitää muistaa irtisanoa olympialaisten jälkeen. Kotimaisen Olympiapassin määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti 28.2.2018, kun taas Eurosport UK:n tarjous on jatkuva. Europort UK:n tarjouksen voi kuitenkin irtisanoa milloin tahansa ilman lisäkustannusta – vaikkapa heti tilauksen jälkeen.

Näin tarkistat asutko näkyvyyssalueella:

1. Klikkaa itsesi Digitan karttapalveluun tästä
2. Valitse TV-kanavat → TV5
3. Kartalle piirtyy TV5-kanavan näkyvyysalue
 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.