Leijonat kiinnostaa – ennätykset rikki torstai-iltana

Viime torstaina pelattu Suomen ja Tanskan kohtaaminen keräsi yhteensä 2,1 miljoonaa katsojaa.

 

Suomalaiset ovat kiekkohullua kansaa ainakin television katsojalukujen perusteella. Alkusarjan Tanska, USA- ja Slovakia-ottelut nousivat alkuvuoden katsotuimmiksi televisio-ohjelmiksi.  

Viikko sitten torstaina pelattu Tanska-peli nousi tämän kevään katsojatilastojen piikkiin. Matsi tavoitti MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla sekä C Moren suoratoistopalvelussa yhteensä peräti 2,1 miljoonaa katsojaa. Keskikatsojamäärä kohosi kevään ykköseksi 1,4 miljoonalla silmäparilla. 

MM-kisojen avauspeli Kanasa vastaan tavoitti 1,7 miljoonaa katsojaa, ja sen jälkeen ottelut Slovakiaa, USA:ta ja Tanskaa vastaan ovat kivunneet keskikatsojamääriltään koko Suomen tämän vuoden katsojatilastojen kolmen kärkeen. 

Suomen otteluiden keskikatsojamäärät (ja tavoittavuudet) 
10.5. Suomi-Kanada 1,1 miljoonaa (1,7 miljoonaa)
11.5. Slovakia-Suomi 1.4 miljoonaa (2,0 miljoonaa)
13.5. USA-Suomi 1,3 miljoonaa (2,0 miljoonaa)
16.5. Suomi-Tanska 1,4 miljoonaa (2,1 miljoonaa)

Alkusarjan viimeiset pelit Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa vastaan eivät ole tilastoissa vielä mukana. 

 

Kuolemanottelu Ruotsia vastaan rikkoo ennätykset 

Leijonien puolivälierottelu Ruotsia vastaan nousee lähes varmasti kevään katsotuimmaksi ohjelmaksi. Matsi pelataan torstai-iltana kello 21:15 alkaen, jolloin suurin osa kansasta töistä vapaalla. Alkusarjan Suomen pelit alkoivat 13:15, 17:15 tai 21:15. Neljän pelin perusteella myöhäisillan ottelut Tanskaa ja Slovakiaa vastaan ovat keränneet suuremmat katsojaluvut kuin alkuillan pelit Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. 

Suuren panoksen lisäksi Ruotsi-pelistä erityisen mielenkiintoisen tekee länsi-naapurin suuri NHL-tähtien määrä. Hallitsevalla maailmanmestarilla on nimittäin riveissään peräti 21 NHL-pelaajaa, joista ainakin MM-kisojen pistepörssiä johtava William Nylander, maalivahti Henrik Lundvist sekä puolustajakaksikko Oliver Ekman-Larsson ja John Klinberg ovat useimmille suomalaiskatsojille tuttuja nimiä. 

Torstain Ruotsi-pelissä voidaan päästä lähelle vuoden 2016 MM-kisojen finaalin katsojalukuja. Silloin kiekkolähetys Suomen ja Kanadan välisestä loppuottelusta tavoitti peräti 3,25 miljoonaa suomalaista ja keskikatsojamäärä oli 2,22 miljoonaa. Tavoittavuus tarkoittaa ottelua vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoisesti seuranneita yli 4-vuotiaita. Noin 2,5 – 3,0 miljoonaa suomalaista tavoittava TV1:n Linnan Juhlat -lähetys on ollut perinteisesti syksyn ja koko vuoden katsotuin TV-ohjelma. 

Puolivälierien otteluohjelma 
to 23.5. 17:15 Kanada – Sveitsi C More
to 23.5. 17:15 Venäjä – USA C More
to 23.5. 21:15 Suomi – Ruotsi C More Sport 1 ja MTV3
to 23.5. 21:15 Tsekki – Saksa C More 

Katsojalukujen lähde: Finnpanel Oy TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, kaikki 3+ vuotiaat suomalaiset, sisältää katselun kotitalouksissa tv:stä ja onlinekatselun (MTV3 ja C More Sport 1 -kanavat sekä C Moren suoratoistopalvelu)