Leijonakiekko jatkuu: Norja viimeinen pysäkki ennen kovempia maita

16.2.2018 14:10 Suomi – Norja @ TV5, Eurosport2 ja Eurosport Player.

Eurosport Playerin saat yhden euron hintaan tästä linkistä. Tarkempia lisätietoja löydät artikkelistamme.

Katso myös: 

 

Keskiviikon herätyskellopelissä komeasti Saksan kaatanut Leijonat kohtaa tänään Norjan ottelussa, joka pelataan suomalaisfanin näkökulmasta inhimillisempään aikaan kello 14:10 iltapäivällä. Norja otti niin ikään keskiviikkona pelatussa avausmatsissaan 4-0 turpaan Ruotsilta saaden vain 17 laukausta maalia kohti, joten vuonomaan joukkueelle jäi runsaasti parannettavaa Suomea vastaan.   

Leijonat sai odotetun alun turnaukselleen lyömällä etukäteen heikomman Saksan maalein 5-2. Suomen pelinavaaminen toimi hyvin. Kiekko tuotiin vauhdilla keskialueen yli ja pelattiiin suoraviivaisesti Saksan maalille. Saksan päästessä hyökkäämään oli vastassa hyvin organisoitu puolustus. Kärkipelaajien onnistumisiakaan ei enää tarvitse odotella, kun Eeli Tolvanen (1+3) ja Petri Kontiola (0+2) pääsivät pisteiden makuun avauspelissä.

Parannettavaakin jäi. Kun Saksa lopetti passiivisen trappinsa ja iski painetta Suomen pitkiin avauksiin, oli Suomen puolustus usein vaikeuksissa. Saksan maali sai alkunsa juuri tällä kaavalla, Miro Heiskasen avaussyöttö karkasi saksalaispelaajan lapaan. Viidestä maalista huolimatta Leijonat olisi saanut hyökätä rohkeamminkin. Usein hyökkäykset vietiin loppuun kahden pelaajan voimin kolmen muun jäätyä varmistelemaan keskialuellee.  

Vielä Norjaa vastaan ei tarvita nappisuoritusta. Sen sijaan alkusarjan toinen matsi tarjoaa vielä mahdollisuuden hioa yksityiskohtia kuntoon ennen tärkeää Ruotsi-ottelua, jossa todennäköisesti myös ratkaistaan C-lohkon voittaja. Ruotsia vastaan Norja hukkasi kaikki viisi ylivoimamahdollisuuttaan, mikä on pieni yllätys, kun tiedetään, että Olimbin veljeksiltä ja Patrik Thoresenilta löytyy roppakaupalla kiekollista taitoa. Toisaalta Norja onnistui tappamaan kaikki Ruotsin seitsemän ylivoimaa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M7RTJa4VTW4

Tähän malliin Norja kaatui neljä vuotta sitten.

 

Vedonlyönti

Paperilla Suomella on selkeä materiaalietu. Norjalla on rosterissaan 11 pelaajaa heikkotasoisesta maan pääsarjasta. Jukkueen terävin kärki on kuitenkin vaarallinenErityisesti Pietarin SKAssa pelaava Thoresen olisi vahvistus myös Suomelle. 34-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt KHL-urallaan 293 tehopistettä 305 ottelussa. Hidastumista ei ole juuri nähtävissä, kun tällä kaudella Thoresen on 13 ottelussa viimeistelly tehot 4+7.

TVmatsien suorittaman kerroinvertailun mukaan parhaan kertoimen Suomen voittoon (1.29) ja tasapeliin (6.95) antaa NordicBet. Norjan voittoon paras kerroin löytyy Veikkaukselta (9.20). Olympialaisten pistepörssiä johtavan Eeli Tolvasen vähintään yhdelle maalille saa NordicBetillä 2.10 kertoimen, kun Lasse Kukkosen maalin kerroin on 6.00.  

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.