LeBron ja Celtics kohtaavat tänään idän finaalissa – katso maksutta

NBA playoff 2018 ilmainen stream

LeBron James ja Jayson Tatum ottavat toisistaan mittaa → klo 22:30 Celtics – Cavaliers 

TV: Ruutu+ → Katso ottelu täältä
Maksuton live stream: Betsafe → Katso ottelu täältä

NBA:n pudotuspelien konfrenssifinaalit käynnistyvät sunnuntai-iltana Suomen aikaan kello 22:30 herkullisella Boston Celticsin ja Cleveland Cavaliersin kohtaamisella. Playoffien pudotuspelikaavion lännen puolella finaalipaikasta taistelevat runkosarjan paras joukkue Houston Rockets sekä hallitseva mestari Golden State Warriors.

LeBron Jamesin johtama Cavaliers on osoittanut olevansa täysiverinen pudotuspelijoukkue raivaamalla playoffien toisella kierroksella runkosarjassa 7 voittoa enemmän keränneen Toronto Raptorsin tieltään puhtaasti 4-0. Sarjan viimeinen ottelu oli 128-93 verilöyly, jonka ansiosta NBA ainoa kanadalaisseura päätyi antamaan potkut historiansa menestyksekkäimmelle valmentajalle Dwayne Caseylle.

Pudotuspelien avauskierroksella henkisesti Torontoa kovempi Indiana suostui taipumaan Cavsille vasta seitsemännessä ottelussa. Nopeampitempoinen Raptors-sarja, jossa Cleveland teki keskimäärin 118,5 pistettä per ottelu, sopi paremmin Jamesille kuin hitaiden hyökkäyksien Pacers-vääntö, jossa Cavs jäi vain 94,8 pinnaan per matsi. Päävastuu Jamesin puolustamisesta lankesi Raptorsin tulokas OG Anunobylle, joka ei onnistunut tehtävässään yhtä hyvin kuin Pacersin härkämäinen veteraani Lance Stephenson.
 

Miten Celtics puolustaa LeBronin Jamesia 

Myös konferenssifinaalin tulos riippuu paljon siitä miten Celticsin valmentaja Brad Stevens päättää lähestyä LeBron Jamesin muodostamaa ongelmaa. Siitä huolimatta, että veteraanit Kevin Love, J.R. Smith, George Hill ja Kyle Korver ovat parantaneet peliään pudotuspelien edetessä, on Cavaliers käytännössä yhden miehen joukkue. James on kuin koripallon quarterback, jonka kautta kaikki pelit kulkevat. Yksi vastaan yksi tilanteissa Jamesin puolustaminen on melkein mahdotonta, joten väkivahvan pelaajan korille ajot pakottavat puolustuksen vetäytymään kasaan, mikä avaa laadukkaita heittopaikkoja joukkuetovereille. Viidessä edellisessä pelissään James on rekisteröinyt keskimäärin 36.2 pistettä, 10.4 syöttöä ja 8.2 levypalloa.

Giannis Antetoukoumpon Milwaukee Bucks pakotti pudotuspelien alla Kyrie Irvingin loukkaantumisen myötä parhaan pistemiehensä menettäneen Celticsin seitsemän pelin sarjaan, mutta kevään sensaatiojoukkue ja ennakkosuosikki Philadelphia 76ers kaatui puolivälierissä voitoin 4-1. Neliapiloiden asenne sekä valmentaja Stevensin kyky pirtää ratkaisuhetkillä oikeat pelit ovat suurimmat syyt miksi pelaa konferenssifinaalissa.

Miten sitten Celtics pitää Jamesin kurissa? Stevensillä on käytettävissään atleettiset nuorukaiset Jaylen Brown (21) ja tulokaskauttaan pelaava Jayson Tatum (20), joilla on edellytykset rajoittaa Jamesin vaikutusta kentällä. Todennäköisesti Jamesin energiaa yritetään kuluttaa pyörittämällä neljän tai viiden tuoreen puolustajan rotaatiota, sillä myös puolustuksen erikoismies Marcus Smart sekä Semi Ojeleye voivat toimia vuoroillaan NBA:n parhaan pelaajan päällystakkina. Boston pyrkii myös vaikuttamaan Jamesin tekemiin ratkaisuihinn kentällä. Pudotuspeleissä Jamesin kolmoset ovat pudonneet sukkaan vain 0.288 tarkkuudella, mikä on tieto, jota Boston saattaa pyrki hyödyntämään. Villein vaihtoehto Jamesin puolustamiseen, olisi jättää puolustamatta ja keskittyä Cavaliersin muihin pelaajiin. Tämä tarkoittaisi sitä, että James löisi tilaskirjoihin videopelinumerot, mutta saisi minimaalisen avun joukkuetovereiltaan.  Supermielenkiintoinen sarja tulossa.
 

Näin pelataan:

13.05. 22:30 Boston Celtics – Cleveland Cavaliers
15.05. 04:00 Houston Rockets – Golden State Warriors
16.05. 03:30 Boston Celtics – Cleveland Cavaliers
17.05. 04:00 Houston Rockets – Golden State Warriors
20.05. 03:30 Cleveland Cavaliers – Boston Celtics
21.05. 03:00 Golden State Warriors – Houston Rockets
22.05. 03:30 Cleveland Cavaliers – Boston Celtics
23.05. 04:00 Golden State Warriors – Houston Rockets

Televisiointi

Ruutu+ suoratoistopalvelu esittää sunnuntaina kello 22:30 alkavan Boston Celticsin ja Cleveland Cavaliersin kohtaamisen. Ruutu+ maksaa 9,95 € kuukaudessa ja sen voi tilata klikkaamalla tästä.  Vedonlyöntiyhtiö Betsafe tarjoaa otteluun maksuttoman live stream, josta voit luke lisää klikkaamalla tästä.  

 

Lue lisää