Le Classique merkitsee enemmän Mbappelle kuin Neymarille

Sunnuntai 22. lokakuuta kello 22:00 Marseille – PSG

TV & HD Stream: Viasat Sport HD & Viaplay – Lue lisää
Ilmainen stream: BetssonTV – Lue lisää

Olympique Marseillen ja Paris Saint-Germainin kohtaaminen on historiallisesti Ranskan liigan arvostetuin ottelu, vaikka Le Classique nimellä tunnettu kohtaaminen on viime vuosina menettänyt hohtoaan epätasaisten pelien myötä.

OM viimeisin voitto PSG:stä löytyy yli viiden vuoden takaa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli poikkeuksellisen nolo Marseillen kannalta, sillä PSG järjesti 5-1 maalijuhlat vieraskentällä. Mahdollisten väkivaltaisuuksien vuoksi pariisilaisjoukkeen kannattajilla ei tänäkään vuonna ole asiaa Marseillen Orange Velodromelle.

Seurojen välinen tasoero on venynyt entisestään siitä huolimatta, että Marseillen viime vuonna ostanut jenkkimiljardööri Frank McCourt on luvannut sijoittaa Les Olympiensiin 200 miljoonaa euroa seuraavan neljän kauden aikana. PSG:n qatarilaisomistajat polttavat todennäköisesti samassa ajassa rahaa viisi tai kuusi kertaa enemmän – seura maksoi yksin Neymarista 222 miljoonaa euroa.

https://www.youtube.com/watch?v=frFGJA3UHRM

Kylian Mbappe seurasi TV:stä Ronaldinhon pelejä PSG:n paidassa

Ensimmäinen Le Classique Neymarille ja Mbappelle

Neymar on ollut kiistaton menestys Pariisissa. Brasilialainen on tehnyt Ranskan liigassa seitsemässä ottelussa kuusi maalia ja syöttänyt toiset kuusi. Le Classique tarjoaa hyökkääjälle taas uuden mahdollisuuden loistaa, koska suurilta pelaajilta vaaditaan onnistumisia suurissa peleissä.

São Paulolaisen Santosin kasvatille ottelu lienee vain yksi peli muiden joukossa. Bayern München tai Olympique Marseille – ihan sama. Sen sijaan Kylien Mpabben PSG:n paidassa pelaaminen Marseille vastaan on erityinen tapaus. Pariisin Bondyn lähiössä syntynyt hyökkääjä on seurannut pikkupojasta lähtien joukkueiden kohtaamisia television välityksellä.

Ensimmäinen Classique muistoni on Ronaldinhon loistaminen Parc Des Princesillä 3-0 voitossa. Hän teki maalin rankkarista ja sitten vapaapotkusta. /Kylian Mbappe PSG:n verkkosivut

Ratkaisun paikat

PSG:n vieraskentällä selkeä suosikki sarjassa neljäntenä olevaa Marseillea vastaan. Veikkaus tarjoaa kotijoukkueen voitolle 6,20 kertoimen, kun Betssonilta saa 7,25. Yhtiöiden näkemys vierasvoiton todennäköisyydestä juuri poikkea toisistaan Veikkauksen hinta 1,37 ja Betssonin 1,36. Tasapelin asetelma on Veikkaus 4,90 ja Betsson 5,50.

Poissaolot:

Laitapuolustaja Dani Alves ja keskikenttämies Lucas Moura eivät ole mukana PSG:n kohdatessa Marseillen. Sen sijaan pari peliä missannut keskuspuolustaja Thiago Silva tekee paluun joukkueeseen.

Marseillen laitapuolustaja Patrice Evran toipumisesta pelikuntoon ei ole varmuutta.

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.