Lauri vastaan Giannis parhaaseen katseluaikaan

28.1. 22:30 Chicago Bulls – Milwaukee Bucks @  Ruutu+

Ruutu+ tarjoaa palvelunsa 0€ / kk tutustumishintaan. Tarjouksen voi aktivoida täältä.

 

Ennakkosuosikin ylivoima saattaa latistaa presidentinvaalien 1. kierroksen tulosillan TV-lähetyksen, mutta takuuvarmaa jännitystä pitäisi olla luvassa Ruudulla kello 22:30, kun Chicago Bulls saa vieraakseen Milwaukee Bucksin. Illan ottelun selostaa tutusti Kristian Palotie.

Illan ottelussa Lauri Markkanen pääsee mittaamaan taitonsa Giannis Antetokounmpoa vastaan. Ikänsä (23 v) ja kokonsa (210 cm) puolesta Markkasta muistuttavaa Antetokounmpoa pidetään NBA:n parhaana eurooppalaisena, eikä koko sarjankaan MPV:n titteli ole kreikkalaisen ulottumattomissa.

Jos Antekounmpo jatkaa runkosarjan loppuun nykytahdilla tulee Bucksin laitahyökkääjästä 17 vuoteen ensimmäinen pelaaja, joka päättää kauden vähintään 28 pisteen ja 10 levypallon ottelukohtaisella keskiarvolla. Edellisen kerran suoritukseen on pystynyt nelinkertainen NBA:n mestari Shaquille O’Neal.  

Verrattuna 20-vuotiaan Antetokounmpon keskiarvoihin Lauri Markkanen on hyvässä vauhdissa, sillä suomalainen voittaa niin pisteissä 15.3 – 12.7 kuin levypalloissakin 7.7 – 6.7. Näiden tilastojen perusteella ei kuitenkaan kannata tehdä villejä johtopäätöksiä Markkasen urakehityksestä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6kqJyuHgLMY

Giannis Antetokounmpo tarjoaa NBA:n herkullisimmat highlighit

 

Kaksi erilaista polkua

Jos Lauri Markkasen lähtökohdat NBA-koripalloilijaksi ovat olleet mahdollisimman hyvät, ovat ne Antetokounmpon kohdalla poikkeuksellisia lahjoja lukuunottamatta olleet epäonnisen huonot.

Lauri Markkasen vanhemmat Pekka ja Riikka ovat molemmat entisiä maajoukkuetason koripalloilijoita. Kotona on ollut tarjolla riittävästi ruokaa ja lepoa. Riikka Markkanen on kertonut Kodin kuvalehden haastattelussa kolmen poikansa syöneen yhtenä iltana yhteensä 99 lihapullaa. Suomen kokoisessa maassa ei ole varaa päästää lahjakkuuksia hukkaan, joten Lauri Markkanen pääsi varhain Henrik Dettmannin suunnittelemaan valmennusputkeen, joka jatkui Hanno Möttölän luotsaamaan HBA Märskyn kautta Arizonan yliopistoon.  Mitään ei jäänyt sattuman varaan.

Teini-ikäinen Antetokounmpo myi Ateenan kaduilla turisteille feikkilaukkuja ja aurinkolaseja ansaitakseen perheelleen rahaa, jota ei aina ollut riittävästi edes ruokaan. Kerran perhe häädettiin kodistaan, kun vanhemmat eivät saaneet kokoon 400 euron suuruista vuokraa. Laittomasti Kreikkaan tulleiden nigerialaisvanhempien lapsena Giannis Antetokounmpo eli paperittomana 18-vuotiaaksi asti.

Kun ottaa huomioon Markkasen ja alunperin jalkapalloilijan urasta haaveilleen Antetokounmpon erilaiset taustat on helppo ymmärtää miksi pelaajien kehityskaari 20 ja 25 ikävuoden välillä on todennäköisesti hyvin erilainen. Aliarvioimatta Markkasen valtavaa työmäärää suomalaiselle on annettu mahdollisuus kehittyä juuri niin hyväksi pelaajaksi kuin Markkanen nyt on. Sen sijaan Yhdysvaltoihin alle 90-kiloisena tulleella Antetokounmpolla on repaleisen koripallokasvatuksen ansiosta näyttää olevan edelleen  ulosmittaamatonta kehityspotentiaalia.
 

Seuraavat Chicago Bullsin ottelut Ruutu+ palvelussa

03.02. 22:30    Chicago Bulls – L.A. Clippers
10.02. 03:00    Minnesota – Chicago Bulls
15.02. 03:00    Chicago Bulls – Toronto Raptors
23.02. 03:00    Chicago Bulls – Philadelphia 76ers

 

NBA-kampanjat:

• Hyödynnä Ruutu+ tutustumistarjous 0€ /kk tästä 

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.