Lauri Markkanen palaa tänä yönä avausviisikkoon

Lauri Markkanen heitti viime vuoden joulukuussa 32 pistettä Indiana Pacersia vastaan. 

Keskiviikko 5.12. klo 02:00 Indiana Pacers – Chicago Bulls
• TV: Ruutu+ → Katso täältä
• Ilmainen live stream: Unibet TV Katso täältä

 

Kyynärpäävammasta kärsinyt Lauri Markkanen palasi NBA-parketille lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun suomalaisen seura Chicago Bulls hävisi vieraissa Houston Rocketsille pistein 105–121. Kauden avausneljänneksen missanneen Markkasen ennakoitiin palaavan toisitoimiin vasta tällä viikolla, joten heittokäden kuntoutuksen viimeinen vaihe on sujunut odotettua nopeammin.  

Markkanen aloitti Rockets-pelin penkiltä, mutta pelasi siitä huolimatta 26 minuuttia, mikä ei jää juurikaan suomalaisen viime kauden 29.7 minuutin keskiarvosta. Tilastosarakkeeseen Markkasen kohdalle merkittiin kymmenen pistettä ja neljä levypalloa. Heittoyrityksiä Markkaselle kertyi 14, joten tarkkuudessa on vielä parannettavaa.  

Tänä yönä avauksessa 

Viime kaudella Chicagon parhaimmistoon kuuluneen Markkasen odotetaan palaavan avauskokoonpanoon jo tänä yönä, kun Bulls yrittää katkaista kuuden ottelun mittaisen tappioputksensa Indiana Pacersin vieraana. Suomalaistähden paluuta on odotettu Chicagossa hartaasti, sillä seuralla on allaan nihkeä 11 ottelun jakso, jonka aikana voittoja on tullut vain yksi. 

Indianaa vastaan Bulls pelaa ensimmäistä kertaa kakkosvalmentajana toimineen Jim Boylenin komennossa, sillä seura antoi maanantaina potkut pääluotsi Fred Hoibergille. Valmentajanvaihdoksella ei pitäisi kuitenkaan olla vaikutusta Markkasen rooliin joukkueessa, ja suomalainen ottanee Jabari Parkerin aloitusviisikossa.