Kuka näyttää Super Bowlin – 4 vaihtoehtoa

Super Bowl 2018 TV-näkyvyys

New England Patriotsin Tom Bradylla on yhtä paljon mestaruussormuksia kuin Esa Tikkasella

 

Amerikkalaisen jalkapalloliigan NFL:n loppuotteluun, Super Bowliin, osallistuvat joukkueet saatiin selville sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun New England Patriots sekä Philadelphia Eagles voittivat konferenssifinaalinsa.

Super Bowl on totuttu näkemään Suomessa maksuttomamalla kanavalla, mutta tämän vuoden televisioinneista ei ole vielä varmaa tietoa. Toisin kuin vaikkapa MM-jalkapallon tai olympiakiekon ratkaisuotteluita ei amerikkalaisen jalkapallon finaalia pidetä Suomessa kansallisesti merkittävänä urheilutapahtumana, joten TV-kanavilla ei ole lakisääteistä velvoitetta esittää Super Bowlia ilmaiseksi. 

Paremman tiedon puutteessa TVmatsit.com esittää viisi valistunutta veikkausta Minneapolisissa 4. helmikuuta pelattavan NFL:n finaalin näkyvyydestä. Suomessa vuorokausi on jo ehtinyt vaihtua, joten matsi näkyy täällä maanantain puolella.
 

 1. Viasat & Viaplay, ilman maksumuuria

  NFL:n Suomen TV-oikeudet omistava MTG näyttää ottelun varmasti Viasatin kanavilla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa. Sen sijaan ei ole varmaa poistaako Viasat / Viaplay maksumuurinsa ottelun ajaksi. Viime vuonna Viasat lähetti tiedotteen ilmaisesta Super Bowlista 19. tammikuuta, joten tänä vuonna ottelusta kiinnostuneet saavat elää epävarmuudessa ainakin pitempään.

  TVmatsit.com pitää todennäkösimpänä vaihtoehtona, että Viasat ja Viaplay ovat Super Bowlin ajan vaapassa katselussa. Parhaassa tapauksessa Viaplayn ja Viasatin maksumuuri nostetaan koko viikonlopuksi.
   

 1. Viafree

  Viime keväänä lanseerattu, Viafree, netti-TV voisi olla yksi mahdollinen esityspaikka Super Bowlille, koska jenkkifutiksen finaali olisi varma keino tehdä uutta kanavaa tutuksi suurelle yleisölle. Mielenkiinto Viafreetä kohtaan kasvaa kuluvan vuoden aikana, kun kanava esittää Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut syyskuussa käynnistyvässä UEFA Nations Leaguessa.

   

 2. Yle

  Viasatin urheilusisältöjä nähtiin viime syksyllä Yleisradion kanavilla, kun Yle TV2 ja Areena esittävät marraskuussa Valioliigaa, NHL-kiekkoa sekä Real Madridin ja Barcelonan kohtaamisen Espanjan La Ligassa. Super Bowlin myyminen Ylelle voisi olla linkki samassa ketjussa. Tämän vuoden Super Bowlin osalta ikkuna kuitenkin lienee mennyt kiinni, koska yhteistyöstä olisi todennäköisesti jo tiedotettu.

   

 3. Viasat, Viaplay ja NFL Game Pass maksumuurilla

  Viimeinen ja satunnaiskatsojen kannalta epäonnisin vaihtoehto on, että ottelua ei näytettäisi ollenkaan vapailla kanavilla. Silloin vaihtoehtoina olisivat NFL on oma suoratoistopalvelu NFL Game Pass, jonka Super Bowl -tilaus maksaa 28,99 euroa, tai 29,99 euroa kuukaudessa maksava  Viaplay Urheilu.

 

TVmatsit.com seuraa tilannetta ja tiedottaa heti, kun Super Bowlin mahdollista maksuttomasta näkyvyydestä on saatu varmuus. 

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.