Kreikka vieraissa on Huuhkajien kovin testi

Kostas Manolas ei onnistunut nollaamaan Suomea. 

15.11. klo 21:45 Kreikka – Suomi

TV-lähetykset:
• Viafree
• Viaplay

 

Huuhkajat lähtee herkullisista asemista tämän illan vierasotteluun Kreikkaa vastaan. Tuloksellisesti Suomi on tehnyt selvää jälkeä tänä syksynä käynnistyneessä UEFA Nations Leaguessa voitten kaikki neljä otteluaan. 

Edellisessä pelissään Suomi voitti Kreikan kotonaan 2-0, joten maalinkin tappio Ateenan Olympiastadionilla riittää viemään Huuhkajat jatkopeleihin. Jos Suomi onnnistuu tekemään vierasmaalin, pitäisi Kreikan vastata siihen kolmella maalilla päästäkseen keskinäisten otteluiden yhteistuloksessa Huuhkajien edelle. Voitonkin jälkeen Hellaksen jatkopaikka olisi edelleen pitkissä puissa, koska se edellyttäisi vaisusti esiintyneen Unkarin kotivoittoa Suomesta alkusarjan viimeisellä kierroksella. 
 

Lohkon kovin testi 

Kansojen liigan ohjelma on ollut Suomelle suotuisa, sillä Markku Kanervan miehistö on päässyt kohtamaan Unkarin ja Kreikan ensin kotonaan. Neljään ensimmäiseen otteluun mahtunut vain yksi vieraspeli lohkon heikoimmaksi joukkueeksi arvioitua Viroa vastaan. Nyt Suomi pääsee alkusarjan viimeiselle kierrokselle kuuden pisteen etumatkalta ollen enää vain Kreikan tavoitettavissa.  

Kreikka oli yllättävän vaisu kuukausi sitten Tampereella. Maan jalkapalloliitto onkin päättänyt hakea rytminvaihdosta antamalla potkut joukkuetta kolme vuotta luotsanneelle Micheal Skibbelle.  Hellaksen uusi käskijä on 65-vuotias Angelos Anastasiadis, joka on valmennut muun muassa Kyproksen maajoukkuetta 2004-11. Valmentajavaihdoksen myötä Kreikan pelitapaan on odottevissa muutoksia. Sitä, mikä muuttuu, on hankala ennakoida, koska Kreikka ei ole pelannut ainuttakaan matsia uuden valmentajansa komennossa. 

Melko varmasti Anastasiadis onnistuu puristamaan hyökkääjä Kostas Mitroglousta sekä joukkueen muista tähdistä enemmän tehoja irti. Kurssinmuutos vie kuitenkin aikaa ja on todennäköistä, että Kreikan peli ei vielä loksahda paikoilleen Suomea vastaan. Asetelman, jossa kotijoukkeen on pakko tehdä maalia, pitäisi sopia Suomelle. Vaikka Huuhkajien hyökkäyspeli on ollut ajoittain tukkoista ja mielikuvituksetonta, on koko joukkueen puolustaminen ollut varmaa, nöyrää ja uhrautuvaa. Pyry Soiri sekä pelikentille tehokkaana palannut Teemu Pukki ovat jälleen avainroolissa, kun Suomi hakee jatkopaikan ratkaisevaa osumaa vastahyökkäyksistä.  
 

Kolme loukkaantumista 

Kanerva joutuu tekemään pieniä muutoksia edelliseen Kreikka-pelin kokoonpanoon, sillä kapteeni Tim Sparv ja Rasmus Schüller puuttuvat keskikentän keskustasta ja puolustajista sivussa on Jukka Raitala. Glen Kamara sekä Joni Kauko aloittavat melko varmasti Sparvin ja Schüllerin paikalla, kun taas Örebron Albin Granlund on todennäköisin valinta Raitalan tilalle oikeaksi puolustajaksi.